Maden işçileriyle tek tek selamlaşan ve ardından kuyu başında madencilere seslenen Turpcu ve Demirtaş’a, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Eski İl Başkanı Halil Furat, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, GMİS eski Genel Başkanı Çetin Altun’un ağabeyi Ramis Altun ve partililer eşlik etti.


"5 BİN İŞÇİ SÖZÜ VERDİ”

Madencilere ilk olarak konuşma yapan Turpcu, CHP iktidarında TTK’nın eski günlerine tekrardan döneceğini ifade ederek, “Başbakan bu memlekete geldi maalesef hiçbir şey söylemedi. Sondan anladılar ki sıkıntı var o zaman bakanları yolluyorlar. Arkadaşlar
Başbakanın söyleyemediğini bakanlar söyleyebilir mi? Kılıçdaroğlu seçim meydanında 12 Mayıs’ta yaptığı konuşmada TTK’ya bizim önerilerimiz doğrultusunda 5 bin işçi sözünü verdi. Bunu Zonguldak meydanından haykırdı ve sözünü verdi. Biz TTK’yı CHP iktidarında tekrardan eski günlerine döndüreceğiz. Bende Ünal Kardeşimde madenci parasıyla okudu. Çalışan ve işçi sınıfının sol partiler dışında dostu yoktur. Şube Başkanımız sorunlarla ilgili bize sıkıntıları anlattı. Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Genel Başkanımıza da bu sorunlarınızı tekrardan ileteceğiz. 7 Haziran seçimlerinde CHP’yi iktidar Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacaksınız. Tüm akrabalarınızdan eş ve dostunuzdan CHP’ye oy istiyoruz” dedi.



“ZONGULDAK’A AYRI BİR ÖNEM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’a ayrı bir önem verdiğini dile getiren CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, CHP iktidarında maden işçilerinin sıkıntılarının tamamının çözüleceğini vurgulayarak, “Bugün benim için çok anlamlı bir gün. Ben Ballıca köyünden yalı boyundanım. Bir madencinin yani Yılmaz Demirtaş’ın sayesinde okudum. Benim bugüne gelmemde bir madencinin alın teri var. Biz şuanda bir seçimin arifesindeyiz. Sizin sorunlarınızı en iyi bilen parti biziz. Biz sizin içinizden birileriyiz. Bizim CHP 38 yıl boyunca Ereğli’ye 2. sırayı vermedi. Biz hep 3. sıra olduk ve bu dönemde Genel Başkanımızı bu sefer kontenjandan 2. sırayı verdi. Genel Başkanımız bir değerlendirme yaparken bir madenci çocuğu, köylü çocuğu, bir emekli çocuğu yani beni kastetti ve alın size 2. sıra dedi. Ben sizden biriyim.



“BEN SİZİN YANINIZDAYIM”

Burada çocukluk arkadaşlarım var. Okumasaydım belki de bugün bende büyük bir onurla kömür çıkartacaktım. Sizin sorunlarınızı en iyi bilen Şerafettin Ağabey ve ben varız. Her zaman sizin yanınızdayız. Biz hep sizin yanınızdaydık ve bundan sonrada sizin yanınızda olacağız. Biz meclise gittiğimizde sizin avukatınız olacağız. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçildiği 2010 yılında Karadon faciası yaşanmıştı ve kurultaydan seçilir seçilmez 3. gün Zonguldak’a geldi. Taziye ziyaretinde bulundu. Birçok yoğun programına rağmen Zonguldak’ta olacağım o acıyı paylaşacağım dedi. Genel Başkanımızın Ereğli’ye 4. gelişi. Zonguldak’a ve bizlere kendisi çok önem veriyor. Onun için biz iktidara geldiğimizde sizin sorunlarınızı her yönüyle çözeceğiz. Biz Zonguldak mitingi öncesinde genel başkanımıza sıkıntılarımızı anlattık, şimdi tekrar anlatacağız. Burada kömür var, işçi yok. Bu kömür çıkartılmıyor. Niye biz ithal kömür kullanıyoruz, niye Zonguldak kömürünü çıkartmıyoruz. Genel Başkanımız 5 bin işçi sözünü verdi bizde bu sözün arkasındayız” ifadelerine yer verdi” şeklinde konuştu.



TURPCU’DAN ORMANLI ÇIKARTMASI

Öte yandan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, gün içinde Ereğli’nin Ormanlı Beldesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’u ziyaret eden Turpcu ve beraberindekiler ardından ise esnafları dolaşarak 7 Haziran Genel seçimlerinde destek istedi.

 

(Haber Merkezi)