Zonguldak'ın Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında göçük altında kalan işçi Soner Kan'a 15 saattir ulaşılamıyor.

Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi'nde özel bir maden ocağına ait kömür ocağında akşam 18.30 sıralarında göçük meydana geldi. Tavan göçmesi sonucu ocak içerisinde mahsur kalan işçilerden 27 yaşındaki İsmet Esen, olaydan 3.5 saat sonra sağ kurtarıldı. Ocakta 15 saattir süren kurtarma çalışmalarına rağmen göçük altında kalan 29 yaşındaki Soner Kan isimli maden işçisine henüz ulaşılamadı. Olayın ardından maden işçileri Esen ve Kan'ın yakınları hastaneye akın etti. Hastane önünde bekleyen yakınları, hastaneye gelen her ambulansta göçük altında kalan Kan'ın kurtarıldığını zannetti.
Soner Kan'ın evli ve 1 çocuk sahibi olduğu, eşi Fatma Kan'ın ise 3.5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Soner'in başka bir ocakta çalıştığı ekonomik sebepler nedeniyle ayrılarak bir ay önce göçük altında kaldığı maden ocağında işe başladığı belirtildi.
Öte yandan, kazada yaralı kurtarılan İsmet Esen'in bir paylaşım sitesinde yaptığı evlat vurgusu dikkat çekti. Esen, iki ay arayla gerçekleştirdiği paylaşımlarda, Annesi ölene öksüz, babası ölene yetim, eşi ölene dul derler. Peki evladı ölene ne derler? Var mıdır bu acının ismi? ve Baba rızk kapısıdır, açmasını bilene, anne cennet kapısıdır girmesini bilene, kardeş gönül aynısıdır, bakmasını bilene. Eş, dost, hısım, akraba, konu, komşu, okyanustur, yüzmesini bilene, evlat deniz suyudur, ne içilir ne vazgeçilir yazıları yer aldı.