Zonguldak Demokrasi Platformu İstanbul Beyazıt Vezneciler’de bombayla gerçekleştirilen hain saldırıda 7'si polis 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 35 vatandaşın ise yaralandığını belirterek “Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek bu  saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

Platformun yazılı açıklaması şöyle:

“Bir yılı aşkın süredir ülkenin her yerinde patlayan bombalardan bir yenisi daha patladı  ve yine canlar yitirildi. Siyasi iktidar ise  topluma kanıksatmaya çalıştığı gibi  “kararlılık” mesajları vererek  “endişe etmememiz gerektiğini” söyledi. Toplanan güvenlik zirvesi sonunda  gizlilik kararı alınarak  basın-yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları getirildi.

Yüzlerce insanımız benzer saldırılarda yaşamını yitirdikten sonraki tavırlarından biliyoruz ki, bir tek yetkili bile istifa etmeyecek, aksine mağduru oynayacaklar!

Yine biliyoruz ki, içte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamların olması için sanki elinden geleni yapmaktadır!

İhtiyacımız olan hamasi nutuklar, yayın yasakları, toplumsal öfke ve tepkiyi dindirme amaçlı güvenlik zirveleri değil, toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak demokratik adımların hızla hayata geçirilmesidir.