Ümit Çavuş, eşi Demet ve kızı 4 yaşındaki Buğlem Çavuş ile yakın arkadaşları olan Elvan Nur Tünel, sandalla denize açılmalarının ardından sığındıkları koyda dalgaların yükselmesi sonucu mahsur kaldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, koya kayalıklardan ve denizden ulaşım sağlayamayınca erteledikleri çalışmalara sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Biri Ereğli Yelken İhtisas Kulübüne ait 2 Zodyak bot ile mahsur kalanların yanına gitmeye çalışan ekipler, aşırı dalga nedeniyle koya girmekte zorlandı. Dalgaların zaman zaman 3 metreye kadar yükseldiği bölgede ekipler de yaklaşık 5 saat denizde zor anlar yaşadı.

Kurtarma ekipleri dalgaların azalması ile kayalık alana yaklaşarak mahsur kalanları Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekibi tek tek tahliye etti. 4 Yaşındaki Buğlem Çavuş kurtarıldıktan sonra büyük sevinç yaşayarak, “Ben hiç korkmadım” dedi.

Anne Demet Çavuş, öğlen saatlerinde geldikleri koydan çıkamadıklarını ve telefon ile yardım talebinde bulunduklarını söyledi. Gözyaşlarını tutamayan anne uzun süre kızını kucağından bırakmadı.

Ereğli Yelken İhtisas Kulübüne ait alanına çıkan aile ve arkadaşını yakınlarının yarı sıra Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen’de karşıladı. 112 Sağlık ekiplerinin sağlık kontrolünden geçirilen 4 kişinin herhangi bir sorunu bulunmadığı belirtildi.

 

EREĞLİ BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR

Olayın duyulmasının hemen ardından Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü adeta teyakkuza geçti. Mahsur kalan ailenin kurtarılabilmesi için her türlü çalışma denendi. Sabahın ilk ışıklarının ardından Ereğli Yelken İhtisas Kulübünün de destekleri ile kurtarma çalışmaları başladı. Ekipler yaklaşık 4 saat boyunca dev dalgalar ile de boğuştu. Dalgaların yavaşlaması ile ise zaman zaman nefeslerin tutulduğu operasyon da yapıldı. Başarı ile sonuçlandırılan kurtarma çalışmalarının ardından aile, yakınları ise özveriden ötürü kurtarma ekiplerine teşekkür ettiler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)