Avrupa Birliği Projesi kapsamında Teknoloji Bağımlılığı adı altında Akçakoca öğretmenlerevinde düzenlenen eğitim seminerine Makedonya’dan tek Türk Belediyesi olan Merkez Jupa’dan “ Necati Zekeriya” ilköğretim okulu ve “ Ata” lisesinden öğretmenler katıldı.

Akçakoca ilçesini ziyaret eden bilgisayar öğretmeni Kamil Şemşi, coğrafya öğretmenleri Sabri Asan ve Erşan Kartal, Makedon dili ve edebiyatı öğretmeni Selman Yusuf ve Pedagoji Danışmanı Şefki Selman Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi makamında ziyaret etti.

Ziyaretleri esnasında Bilgisayar öğretmeni Kamil Şemşi Merkez Jupa hakkında bilgiler verdi ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi Merkez Jupa’ya davet etti. Bu görüşme kapsamında birlikte bir Avrupa Birliği projesi hazırlayabileceklerini ve belediyeler arasında bir kardeş şehir olunması konusunda karşılıklı görüşmeler sağlayabileceklerini belirttiler.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici öncelikle ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve her konuda kendileriyle hem fikir olduğunu, birlikte projeler yapılabileceğini vurguladı.