- Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mater:

- "Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur"

 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Mater, "Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur" dedi. 

Mater, Zonguldak Belediyesine ait Kapuz Plajı'na mavi bayrak teslim töreninde yaptığı konuşmada, plajın deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında kriterlere uygunluk gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin geçen yıl 397 bayrakla dünya üçüncülüğü ödülünü aldığını anımsatan Mater, şöyle konuştu:

"Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur. Bu bayraklardan bir tanesi de bugün Kapuz Plajı'na verildi. Bunun en önemli özelliklerinden bir tanesi Akçakoca'dan Sinop'a kadar olan bölge içinde tek bölge olarak size takdim edildi. Karadeniz bölgesi son birkaç yıldır ilgi alanına girdi. Bu bayrağı almak için çok zor aşamalardan geçiliyor. Alınması çok zor olan bir bayrak ve bir yıl için veriliyor. Bu plaja gelecek olan insanlar güvenle bu sularda yüzme imkanına sahip oldular. Bu plajı kullanırken halkın da dikkat etmesi gerekiyor."

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de üstlenmiş oldukları görevleri halka en iyi şekilde yansıtma çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Mavi bayrak turizm açısından önemli. Plajımızı evimiz gibi aynı ciddiyet ve hassasiyetle korumalıyız. İnşallah zor aldığımız mavi bayrağımızı kolay bir şekilde geriye vermeyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mater, Belediye Başkanı Akdemir'e mavi bayrağı teslim etti. Akdemir'de, Mater'e madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye etti.

 

(Anadolu Ajansı)