Şırnak'ta 2007 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda teskeresine 10 gün kala şehit olan Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin Kdz.Ereğli'deki kabri başına gelen öğrenciler Kuran-ı Kerim okudu.

Kdz.Ereğli İmam Hatip Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri şehit Jandarma Komando Er Ayhan Demirci'nin şehir mezarlığında bulunan kabri başında Kuran'ı Kerim okudu, dua etti.

Din Kültür Dersi Öğretmeni Tuğba Aydın duanın ardından öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, vatanın kolay kazanılmadığını, kazanılan vatanın ise kolay korunulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bunun için bir bedel ödeniyor hem de ağır bedeller ödeniyor. Bize düşen şehitlerimizin canları ile kanları ile mücadele ettiği vatanımızı kalemlerimizle korumayı başarmaktır. Bize düşen budur. Buraya gelmemizin nedeni de bir bilinç oluşturmaktır. Mezarlıklar ölüler mekanı olarak bilinse de 'onlar için ölü denmeyiz zira onlar ölü değildir ama siz bilmezsiniz' deniliyor. Bizler bunların farkında olarak farklı bir gençlik oluşturmak istedik"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)