Şehir Mezarlığındaki Mevlid-i Şerif programına eşi Sevim Uysal ile birlikte katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, halkın Ramazan Bayramını kutladı. Mevlide AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, din adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dualar edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı açıklamada, göreve geldikleri ilk günden itibaren halkın mutluluğu için çalıştıklarını belirtti ve şöyle dedi:

“Ramazan ayı boyunca bütün farklılıkların anlam ve önemini kaybettiği, Allah katında eşitlendiği kardeşlik sofrasını bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber yürümekten, halkımızla iç içe olmaktan son derece mutluyum. Göreve geldiğimizden itibaren yaptığımız bütün çalışmalar halkımızın mutluluğu için. İlk günkü gibi sizlere hizmet vermenin aşkını, heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecanımızda bitmeyecek. Kent meydanı, otopark ve cami projemizde artık sona geldik, önümüzdeki günlerde artık sizler bu projenin vücut bulduğunu göreceksiniz. 15 Temmuz’da o hain gecede darbenin seyrini değiştiren şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini verdiğimiz bulvarımız başta olmak üzere o bölgede doğalgaz ve enerji hatları yapıldı. 50 yıl 350 bin nüfusa yetecek, memba kalitesinde suya kavuşacağız. Kışla’daki Çocuk Dünyası projemiz bitiyor, Ofis yolundaki Spor Parkı projemiz bitiyor, Pazaryeri projesi başladı bitiyor, 60 bin metreküp asfalt dökeceğiz, bütün mahallelerimize dokunacağız, Sakindere dediğimiz, dombay deresi artık bir yaşam alanı olacak, önümüzdeki ay ihalesine çıkıyoruz. Bütün hizmetlerimiz sizlerin memnuniyeti için, sizler bunları hak ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘sokağa çıkın, meydanlara doldurun’ dediğinde darbe girişimine karşı gelen sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Ülkemiz büyük bir iç savaş dan, büyük kan dökülmesinden ve hain darbe girişiminden kurtuldu. Allah sizlerden razı olsun.” 


İKİ METRE KÜP TOPRAK

Uysal, halkın Ramazan Bayramını kutlayarak; “Bugün hak diyoruz. Etrafınıza bakın, 2 metreküp toprak. Ne olursanız olun, hangi makam, mevkide olursanız olun, ne kadar paranız olursa olsun, evleriniz, arsalarınız olursa olsun, bu dünyada sizlerin önüne dünyalar eğilse de işte gideceğimiz yer hak katında eşit, 2 metreküp toprak. Onun için bundan bir ders almak lazım. Birlik, beraberlik içinde yaşamak yaşam felsefemiz, şiarımız olmalı. Ramazan ayında tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin, ettiğiniz duaların, yaptığınız hayır ve hasenatların hak katında kabul ve karin olmasını yüce rabbimden  niyaz ederken, buradaki yakınlarımıza Allahtan rahmet, geride kalanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Ramazan Bayramınızı, çocuklarınızla, sevdiklerinizle, büyüklerinizle birlikte huzur ve mutluluk içerisinde geçirmenizi diliyorum” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’da, halkın Ramazan Bayramını kutladı.

Mevlid-i Şerif programının ardından vatandaşlara 3 bin 500 adet şeker ile gül suyu ikram edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gün içinde Kestaneci, Kışla ve Köseler Mahalle mezarlıklarında düzenlenen mevlid programlarına da katıldı.