Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi. MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe Başkanı Talat Şeker başta olmak üzere çok sayıda partilinin de katıldığı bayramlaşma parti binası önünde gerçekleştirildi. Milletvekili Zeki Çakan, 7 Haziran seçimlerinin ardından mecliste görev yaptığı 28 saat 46 dakikalık süre içerisinde yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler verdi yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

ZONGULDAK İÇİN ÖNERGE ERKEN SEÇİME TAKILDI

Tersanelerden, üniversiteye, limanlardan Erdemir’e kadar seçim beyannamesinde dile getirdiği tüm hususları meclis gündemine getirmek için araştırma önergesi hazırladığını belirten Çakan, “26-27 Milletvekilimize bu önergemizi imzalatarak dosya içeriğindeki bütün hususları meclis gündemine taşıdık. Bir araştırma önergesi verdik, Zonguldak’ın bugüne kadar çektiği bütün sıkıntıların meclis gündemine getirdik. Erken seçim olmasa idi mecliste 2-3 saat Zonguldak konuşulacaktı” dedi.

 

“NEDEN GÖÇ BU KADAR ARTTI”

Daha iyisini yapabilmek için göreve talip olduklarını ifade eden Çakan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Geçmiş örnek gösterilerek başarı elde edilmeye çalışılmaz. Geçmişte bu yapılmış biz bundan daha iyisini yapacağız. Biz siyasetçiyiz ama maalesef neyi arar olduk biz 2003-2004’lerdeki 7-8 bin kişi çalışıyor, 2015 de acaba o günü tekrar bulabilecekmiyizin mücadelesini verir olduk, neden göç burada bu kadar arttı. Neden Ereğli’de bu kadar dükkan kapanıyor, bu 60 bine yakın icra dosyası var. İşte bunlar tekrar araştırılacak bir siyasetçinin görevi siyasi arenada sözüne sadık dik durarak, yalan söylemeyerek verdiği sözün eri olarak mücadelesini sürdürür. Bugün bir kez daha gördük ki başta İl Başkanım, Ereğli İlçe Başkanımız geçmişteki ilçe başkanlarımız, emeği geçenler hepinize sahip çıkmak boynumun borcudur. Bugüne kadar bana güvenen hiç kimsenin güvenini sarsmadım ama birden bire de herşeyi yapmak da mümkün olmaz. 28 Saat 46 dakikalık milletvekilliği yapmışız. Tabi ki birbirimize sahip çıkacağız. Herkese eşit davranacağız, kimsenin hukukuna saygı göstereceğiz.

 

“HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Daha 7 Haziran seçimlerinde oy veren ama bu 2 aylık sürede bizi gören bizi tanıyan 2-3 gün içinde şahit olacaksınız belirli ekipler belirli gruplar açık olarak bizleri destekleyecek. Niçin biz gittiğimiz andan itibaren Zonguldak ve tüm ilçelerimiz için hizmet savaşı vermeye çalışıyoruz. Hiç kimse ile kavga etmeden birbirimiz ile hizmet yarışına girerek, çevre milletvekilleri neden bunları yaptı da Zonguldak milletvekilleri daha önce bunu yapamadı diyeceğiz. Buruk da olsa bayramınızı kutluyorum, Allah inşallah bundan sonraki bayramlarımızı çok daha neşeli, demokratik, sosyal hukuk devleti içerisinde devletin bölünmez bütünlüğünün garanti altına alınmasını nasip eder”

 

ORMANLI’DA BAŞKANIN İSTİFASI

Daha sonra bayramlaşma programı düzenlendi. Gazetecilerin MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un istifasına ilişkin sorulan sorulara yanıt verdi. Ayan, partiye istifa ile ilgili herhangi bir müracaat gelmediğini belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)