Sorunların üzerine kararlılık ve azim ile gideceklerine de dikkati çeken Milletvekili Çaturoğlu, “Türkiye sanayisinin, madenciliğin, emeğin başkenti olmasını hep kazanmış Zonguldak’ımız bugün istihdam ve diğer noktalarda olsun zayıflamış durumda. Bunu el birliği ile çözeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğiz, sen ben, makam koltuk kavgası yapmadan herhangi bir ön yargı taşımadan sorunların üzerine kararlılık ile gideceğiz” dedi.


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Seçimlerden önce bütün partiler sağ olsunlar geldiler ama seçimlerden sonra ziyaret etmek çok önemli, önemliydi” dedi.

“İÇİMİZDEN BİRİ”
Milletvekili Çaturoğlu’nu, “Kendi içimizden çıkmış biri” olarak değerlendiren Tetiker, “Herhangi bir sıkıntımız olacağını zaten düşünemeyiz bile. Kendi mücadelemizi herşeyi bilen herşeyin üstesinden gelebilecek bir kardeşimiz” sözleri ile konuştu.

“BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKTİK”
Başkan Tetiker konuşmasında, “Karadeniz Ereğli’nin çok büyük bir rahatlama ile karşı karşıya kalacağını görüyorum. Bundan önceki dönemde çok büyük sıkıntılar çektik. Bunu basın yayın organları vasıtasıyla anlatmaya çalıştık. Benim kimseyle bir işim olmaz. Bir haksızlık ve baskı varsa bunu anlatmak da benim görevimdir. Dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım, çok şükür bundan sonraki süreçte Ereğli rahatlayacaktır.

“ERDEMİR İLE İYİ NOKTALAR”
Erdemir ile birlikte bir başladığımız nokta var. Erdemir Genel Müdürümüz ile görüştük, geleceğin daha iyi noktalara gideceğinin noktasıdır. Erdemir’de tamamen bundan sonraki işlerinde bizim kendi ticari ekonomik sistemimize ortak akıl ile sonuca çıkarsak hallolacak. Bizim hiçbir zaman umudumuz kaybolmamıştır. Herşeyin başı umuttur, umudumuz ve gücümüz de var. Mücadelemiz daha büyük başarılara gidecektir” ifadelerine yer verdi.

“BÖLGENİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da teşekkür ziyaretlerini sürdürdüklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Kurumsal olarak ilk teşekkür ziyaretimizi size yapıyoruz. Bu bizim Karadeniz Ereğli’deki ticaret ve sanayi erbabına verdiğimiz desteği gösteriyor. Bizim ana hedefimiz bölgenin önünü hep birlikte açmaktır. Bu anlamda TSO’yu yol arkadaşımız en önemli aktör olarak görüyoruz.

“BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜK”
Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Milletvekilleri olarak Başbakanımız ile genel merkezde bir toplantı düzenledik. O toplantıda seçim sonuçlarına göre siyasi tablodaki duruşumuzun neresi olduğunu belirtme fırsatı oldu. Zonguldak ile ilgili bölgemize has sorunlara ilişkin Başbakanımıza mubalaya kaçmadan anlatma imkanımız oldu. TTK’dan, Erdemir’den kaynaklanan sorunlar, tersanelerin istihdam konusunda zayıf kalması, bitmeyen yollarımız, bitmeyen alt yapılar, bölgenin teşvik ihtiyacını anlattım. Bu talepler de not alındı. Aslında seçimlerden önce bu çalışmalara başladık. Seçimin hemen ardından  önümüze farklı tablolar çıkmasına rağmen bazı konularda ilerlemeler kaydettik. Somut girişimler oldu. Sık sık ticaret ve iş alemi ile bir araya geleceğiz, temsilcileri ile görüşeceğiz.

“KARARLI VE AZİMLİYİZ”
Bölgemizi Zonguldak’ın önünü açmak için ne gerekiyorsa güç birliği yapacağız. Bu konuda da kararlı, azimliyiz. Zonguldak’ın geçmişte hep de bahsettim Osmanlı son dönemi ve cumhuriyetin önemli bölümünde Türkiye sanayisinin, madenciliğin, emeğin başkenti olmasını hep kazanmış Zonguldak’ımız bugün istihdam ve diğer noktalarda olsun zayıflamış durumda. Bunu el birliği ile çözeceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğiz, sen ben, makam koltuk kavgası yapmadan herhangi bir ön yargı taşımadan sorunların üzerine kararlılık ile gideceğiz. Zonguldak’ın ve bölgenin de geleceğinden umutluyum”

Ziyarete AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclis üyeleri Ayhan Taşdelen, Rıfkı Gültekin, İlçe Yöneticilerinin yanı sıra TSO Ereğli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)