Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Danışmanları Bora Pulat ve Levent Çebi ile ilgili basında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Danışmanlarına yönelik eleştiri yapanların arkalarında kimlerin bulunduğunu bildiğini vurgulayan Özbakır, danışmanlarına sahip çıktı.

"Herkes haddini bilecek" diyen Özbakır'ın açıklaması şu şekilde:

"Zonguldak'ta bir basın kuruluşu tarafından, danışmanlarım Bora Pulat ve Levent Cebi hakkında iddia edilen konularla ilgili olarak Kamuoyuna bazı açıklamalar yapmak gereği duydum.

1-Danışmanlarım hakkında basın danışmanı olmadığı böyle bir kadronun olmadığı iddia edilmekte, oysaki danışmanım olan Levent Cebi benim basınla ilgili olan konularım hakkında haber ve köşe yazmak üzere tarafımdan görevlendirilmiştir ve aynı zamanda basın danışmanımdır.

2-Sürekli olarak danışmanlarım hakkında bu basın kuruluşu tarafından yıpratma ve artık hiç üzerlerine elzem olmayacak şekilde tarafımı yıpratmak için danışmanlarımı istifaya bile davet edecek kadar cesaretlenmiştirler. Danışmanlarımın sonuna kadar Zonguldak halkına en iyi şekilde hizmet etmektedirler ve hizmet etmeye devam edecektirler.

3- Bazı basın kuruluşlarında hakkımda çıkan haberler ile ilgili olarak değişik basın kuruluşlarının bizim lehimizde bizlerin hakkını teslim eden yayın yapmaları bir basın kuruluşunu çileden çıkartmaktadır. Biz hiçbir basın kuruluşuna hiçbir milletvekilimiz danışmanları için bir cevap yazısı yazmadık ancak benim danışmanlarım hakkında yazılan yazıların arkasında kimler olduğunu çok iyi bilmekteyim.

4-Danışmanlarımın Zonguldak'la ilgisi olmadığı  söyleniyor. Danışman seçerken Zonguldak' la nasıl bir ilgisi olması gerektiğini ilgili basın kuruluşuna sormam mı gerekirdi? Danışmanlarımın saygınlığını tüm bölge halkımız ve Milletvekillerimiz bilmektedir. Danışmanlarım yüzünden bugüne kadar hiçbir parti mensubumuz ve Milletvekili arkadaşımız ile aramız açılmamıştır.

Ancak bir basın kuruluşunun sürekli olarak bir partiyi ve Milletvekillerini yıpratma girişimlerinin artık bir son bulmasını gerektiğini düşünüyorum.

5-Danışmanım Levent CEBİ hakkında sürekli olarak Polis misin Danışman mısın Köşe yazarımı sın diye sorulan sorulara bir cevap olarak, evet, Levent Cebi şuan polis değildir. Danışmanım olan Levent Cebi tarafımdan 2 dönemdir danışmanlığımı yapmakta ve aynı zamanda benim talimatımla köşe yazısı ve basın danışmanlığımı yapmaktadır.

6- Danışmanım olan Levent Cebi diğer devlet kurumlarına geçiş yapmak istemesi Anayasal hakkı olup kendi iradesi ile bu tür bir talebi varsa yapar ve ilgili merciler değerlendirir.Bunda hukuki olamayan yasal olmayan bir durum yoktur, kimseyi de bağlamayacağı gibi sadece danışmanımın kendisini ilgilendirir.

7-Ben, danışmanlarım Bora Pulat ve Levent Cebi öğrencilerin burs parasına tenezül edecek kadar seviyesizleşmiş değiliz. Bazı işadamlarımız öğrencilere burs vermek istediklerini beyan ettiklerinde kendilerine burs ihtiyaçları olan öğrencilerin adları ve hesap numaraları verilmiş burs ihtiyaçlarının ilgili öğrencilerin hesaplarına yatırmaları söylenmiştir.

Zonguldak'lı öğrenci evlatlarımıza destek vermek en güzel hizmettir. Bu konuyu yazmaktan utanmıyorlar mı? İhtiyacı olan öğrencilere yardım ettirmeyelim mi?

8- Kara Kuvvetleri Komutanlığına Danışmanım Bora Pulat benim yanımda bilgim dahilinde gelmiştir.

9- Vekilin arkasına saklama diye yapılan haberlere cevap olarak, 'ben danışmanlarımın sonuna kadar arkasındayım. Bir basın kuruluşunun talebi ile danışmanlarım hakkında hareket edecek değilim, herkesin haddini ve yerini bilmesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"