KESK Zonguldak Şubeler Platformu  “İşimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz, Bu Ağır Saldırıyı da Püskürteceğiz!” şiarı ile tüm illerden kitlesel katılımla 15 Ekim 2016 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak Merkezi Ankara Mitingi Ankara Valiliği tarafından “güvenlik” gerekçesiyle yasaklandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:  

 KESK’ in miting başvurusu Ankara Valiliğince kabul edilmiş ve Miting Tertip Komitesi üyelerimizden bir kısmı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri arasında bir toplantı yapılmıştır.  Toplantıda Mitingimize ilişkin olarak herhangi bir şey ifade edilmemiş, miting güzergâhı ve toplanma alanı üzerinde anlaşmaya varılmıştır.

Ancak 14 Ekim 2016 Cuma günü öğlene doğru Konfederasyonumuz KESK Ankara Valiliği tarafından telefonla aranarak, “güvenlik” nedeniyle mitingimize izin verilmediği söylenmiş, öğlenden sonra da resmi yazı ile bildirimi yapılmıştır.

Öncelikle mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Devlet toplantı ve gösterileri, mitingleri yasaklamakla değil,  güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Buna rağmen mitingimizin valilik tarafından yasaklanması AKP iktidarının emek ve demokrasi güçlerini, demokratik muhalefeti hedef alan faşizan politikasının bir parçasından ibarettir. 

Bilindiği gibi Konfederasyonumuz KESK,  OHAL kaldırılsın, KHK’ ler geri çekilsin, İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin, İş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemeler geri çekilsin, taleplerimizi içeren ve 29 Eylül- 15 Ekim dönemini kapsayan mücadele programını kamuoyuyla paylaşmıştı. 

Bugün genelde toplumun en geniş kesimleri özelde kamu emekçileri olarak sıkıştırıldığımız OHAL-KHK rejiminin cenderesinden çıkmanın tek yolunun sıramızı beklemeden ve zaman kaybetmeden haklarımızı korumak için bir arada birleşik mücadeleyi örmekten geçtiğini vurgulamıştık.

Söz konusu Mücadele Programımıza göre, 29 Eylül’den bugüne yürüttüğümüz imza kampanyamızın ve 15 Ekim’de tüm illerden gelen üyelerimizin kitlesel katılımı ile Ankara’da yapacağımız Merkezi Mitingle sona erecekti. Taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere; İstanbul, İzmir, Van-Diyarbakır olmak üzere üç koldan oluşan Yürüyüş Kollarımız otobüslerle yola çıkmış ve bu yürüyüş kolları 15 Ekim Cumartesi günü Ankara’da olacaktı.