Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, Kora Savaşı’nın 65. yıldönümü dolayısıyla Kore Gazileri ve eşlerine plaket takdim töreni düzenledi. Dernek binasında düzenlenen törene plaketleri takdim etmek üzere Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan katıldı.

Törende konuşan Derneğin Şube Başkanı Temel Şahin, 1950 yılında başlayan ve 3 sene süren Kore Savaşı’nın 65. Yıldönümü dolayısıyla toplandıklarını belirterek, “Türk ordusu Kore Savaşı’na her kafilesi 5.500 kişi olmak üzere 4 kafile asker göndermiş Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçemizden 63 kişi Kore’ye gitmiş olup 7’si şehit olmuş, hayatta ise 6 Kore Gazimiz kalmıştır. 1950-1953 yılları arası 3 yıl süren Kore Savaşı süresince Türk askeri düşmana karşı 13 kez çeşitli çap ve büyüklükte muharebe harekatı icra etmiştir. Bu muharebeler savaşın kaderini değiştirmiş, BM Ordularını imha olmaktan kurtarmış ve düşmanı ateşkes anlaşmasına zorlamıştır. Böylece Kore Savaşı Türk askerinin kahramanlığını tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Şahin, ayrıca törende hazır bulunan Kore Gazisi Hasan Şenel’e ve vefat etmiş diğer gazilere savaşta ülkemizi temsil ederek dünya barışına katkı sundukları için şükranlarını sunduğunu belirtti, şehitleri de minnet ve rahmetle andığını söyledi.

Konuşmanın ardından plaket takdim törenine geçilerek Kore Gazisi Hasan Şenel’e ve vefat etmiş diğer Kore Gazileri adına da eşlerine Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan tarafından plaketleri sunuldu. Doğan bu sırada yaptığı konuşmada Türkiye’yi gururla temsil eden ve savaşta hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini, onları saygı ve minnetle andığını, hayatta kalan gazilere de hürmetlerinin büyük olduğunu ifade etti.

 

(Haber Merkezi)