Karadeniz Ereğli’de "Kasten adam yaralama" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan kişi kendisini yakalanmak için gelen Jandarma’ya uzun süre teslim olmadı.


Alınan bilgiye göre, Kandilli Jandarma Komutanlığı ekipleri Kandilli Beldesine bağlı Yenimahalle’de başka bir suçtan hapis yatmasının ardından yaklaşık 1.5 ay önce denetimli serbestlikten faydalanarak serbest kalan 39 yaşındaki Murat Akman’ın evde olduğu bilgisini aldı. Karşısında Jandarmayı gören Akman teslim olmayarak kendisini eve kilitledi.

Mahalle Muhtarı Ali Erdoğan ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan, Akman’ı yaklaşık 1 saat süren çabaların ardından ikna etti.

Teslim olan Akman gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Kavgaya karıştım ve burada 6 yıl 8 ay hapis cezası aldım bu ceza da kesinleşti. Başka bir suçtan cezaevinde yaklaşık 10 ay yattım ve son bölümlerinden de denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye oldum. Diğer cezam da kesinleşince jandarma evime almaya geldi. Bu ceza çok ağır. Adam öldürmedim vatana ihanet etmedim. Eşim ve 2 çocuğum mağdur” dedi.


Belde de yakınlarına giden eşi ve iki çocuğunu görmek istediğini belirten Akman’a karakolda çocukları ve eşi gösterildi.

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)