AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Zonguldak'ta gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerin ardından Kdz.Ereğli'ye geldi. Kdz.Ereğli AK Parti İlçe Başkanlığı ve Ereğli Belediye Başkanlığını ziyaret eden Çelik, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine seslendi.

 

"13 YILDA 642 KATRİLYON FAİZ ÖDEYECEKTİK"

AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalara vurgu yapan ve ülkede çok önemli bir başarı elde ettiklerini ifade eden Çelik, "Biz Türkiye'yi İsviçre, İsveç, Finlandiya düzeyine çıkardık iddia içerisinde değiliz ama bugün dün ile mukayese edilemeyecek durumdayız. Enflasyonun durumunu biliyorsunuz. 2002 yılındaki faiz oranları o şekilde kalsa idi yani devlet yüzde 63 ile bu faiz ödeyerek borçlansaydı, para babaları ve yurt dışından borçlansaydı, biz 13 yılda 642 katrilyon faiz ödeyecektik. Peki 13 yılda bizim yaptığımız devlet yatırımları, merkezi bütçe ile belediyeler, özel idareler bunlar hariç bizim yaptığımız yatırımların miktarı 628 katrilyon. Yani eğer biz 642 katrilyon faiz ödemiş olsa idik bir tek kuruşluk yatırım yapma şansımız yoktu. Bu yollar, hastaneler, okullar, postaneler de olmazdı veya biz yine IMF'nin kapısına gidip para dilenecektik, borç alacaktık, borç katlanacaktık bu memleket bunlara mahkum olacaktı" ifadelerini kullandı.

 

100 LİRA VERGİNİN 15 LİRASI FAİZE

2001 Yılında 57. hükümeti döneminde Türkiye'nin ödediği her 100 lira verginin 103 lirasını faiz borcuna ödediğini hatırlatan Çelik, "2002 yılında 100 topladığımız verginin 86 lirasını faize ödüyorduk. Bugün topladığımız 100 lira verginin en fazla 15 lirasını faize veriyoruz, geri kalan 85 lirası duble yol, havaalanı, demir yolu, ray, dev uçaklar, tarıma destek, fakir fukaraya olan destek oluyor. Biz buralara geldik" sözleri ile konuştu.

 

"HER YIL 40 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPIYOR"

Muhalefetin Merkez Bankasının rezervlerini tohumluk buğday olarak gördüğünü, bunun yenmesi durumunda ülkenin iflas etmiş anlamına geleceğini ifade eden Çelik şöyle konuştu. "O para piyasaları kontrol etmek içindir, alıp çarçur etmeniz için değildir. Türkiye her yıl 40 katrilyonluk yatırım yapıyor. Şu Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu SSK'nın devamı olan ve iflas ettirilen Sosyal Güvenlik Kurumunun yıllık zararı ne kadardır biliyor musunuz? Yani ona ekonomik dilinde aktüerya denge deniliyor, sosyal güvenlik kurumun primlerden geliri ile sağlık harcamalarına ve emekliliklere ödenen paraların farkı 2015 yılı için sosyal güvenlik kurumunun bütçeden oraya transfer edilen 75 katrilyondur. 40 katrilyonluk bu ülke hastaneden, postane, duble yoldan baraja kadar 40 katrilyonluk yatırım yapıyor, sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklarına ödediğimiz para 75 katrilyondur. Şöyle gözünüzü kapatın Türkiye'nin 1 yılda 75'in üzerine 40 katrilyon olduğunu da koyun 115 milyar dolarlık bir anda yatırım yaptığını düşünün, Türkiye bambaşka bir Türkiye olur. Biz burada popülizmden geldik.

 

"NASILSA GELEMEYECEĞİM DİYOR İSEN SALLA"

Sen nasılsa iktidara gelemeyeceğim diyorsun salla. Ben memura 2 ikramiye vereceğim biz diyemez miyiz 5 ikramiye vereceğiz diye. Bizi dili söylemekte zorluk mu var bizim dilimiz dönmüyor mu, 5 vereceğime 15 veriyorum. Geçen İzmir'de diyor ki Kılıçdaroğlu, kimse bizim projelerimize itiraz etmiyor nereden getireceksiniz diyorlar bu itiraz değil. Şimdi belediye başkanı Hüseyin Uysal diyor ki ey Ereğlililer Ereğli'deki her eve asgari eve 5 milyar maaş, bütün evleriniz villa olacak, bütün yerler taşlar altın ile döşenecek buna itiraz edecek bir Allah'ın kulu var mı? Gökten ne yağmış yer kabul etmemiş. Birisi çıkıp dese ki ya başkan kusura bakma bunlar atmasyon gibi geliyor sen neyle yapacaksın dediğinde sen bizim projelerimize karşı mı çıkıyorsun? Biz yola çıktığımız gün dedik ki ne aldatan ne de aldanan olacağız dedik. Birbirimizin gözünün içine bakarak birbirimizi kandırırsak bu siyasi ahlaksızlıktır.

 

YOLSUZLUK İDDİALARINA YANIT

AK Parti güzel şeyler yaptı ama yolsuzluklar var deniliyor. Biz 2004'den beri mahalli idarelerde nüfusun yüzde 75'ini belediyelerde 60'ını idare ediyoruz. Ak Partili belediyeleri ile diğerlerinin farkına bir bakın. 13 yıldır merkezi hükümette iktidardayız, bu kadar yönetimde ağırlıklı olarak bulunmamıza rağmen bu hizmetler nasıl yapıldı. Merkez Bankası rezervleri niye 27.5 milyar dolardan 140 milyar dolara nasıl çıksın. İhracat 36 milyar dolardan 150 milyar dolara nasıl çıksın? O kadar yatırım nasıl yapılsın? İnsan kendisi nasıl ise muhatabını da öyle görür onu öyle görmek ister. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa, kim gidip hak etmediğine talip olur da onu illgal gayri meşru yollardan temin ederse bu kim olursa olsun Allah onun burnundan getirsin, canına düşürsün iki cihanda onu mutlu kılmasın bizim temennimiz budur.

 

"EREĞLİ BUNU BEKLİYOR" DEDİM

Eski hastaneden arta kalan 40 dönüm bir arazimiz var. Buraya gelir gelmez Emine hanım ile Özcan bey de bunu hatırlattılar. Dağlık vaziyette bulunan 3 ayrı birim var Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı 2 fakülte 1 meslek yüksekokulu var bunu bir kampüs haline getirmek istiyoruz. TSO'nun da buna bir destek taahhüdü var. Burada arsa meselesidir, toprak meselesidir. katkısı var öğrenci sayısını arttırmak için. Maliye Bakanımızı aradım bunu kendisinden ricada bulundum. 'Ereğli'de bunu bekliyor dedim', 'Milli Emlak Genel Müdürlüğüne talimat veriyorum hayırlı uğurlu olsun diliyorum' dedi.

 

ZONGULDAK'A 177 KİLOMETRE DUBLE YOL

Bu millet bize teveccühte bulundu Zonguldak ve Ereğli bize destek verdi. Biz sizlerin başınızı önünüze eğdirmedik, mahçup etmedim. Ak Parti iktidara geldiği zaman Zonguldak'ta çift yol duble yol vardı 13 kilometre şimdi ne kadar var bitmiş 177 kilometre, bitmemişlerden söz etmiyorum. Gelirken bazı yerlerde de sıkıntılar var onlar da yapılıyor, müteahhitten kaynaklanan sıkıntılar var.

 

TERSANELERİN DURUMU

Eğer tersaneler devam etseydi eğer denizcilik sektörü dünyada krize girmeseydi, burada bu işi yapan tekne yapan arkadaşlarımız kredi aldılar girmeselerdi bugün burası çok daha farklı yer olacaktı. Özellikle tekne ve gemi için farklı bir konum elde etmişti. Bir ara çok çok iyi giderken bir anda dünyada da krize girdi İstanbul'daki bir çok yerdeki iflaslar oldu. Gemicilik işi başka bir işe benzemez, 1-2 tane gemi üretelim de vitrine koyalım satalım öyle birşey olmaz sipariş ile yapılır bu işler. Tarıma bakıyorsunuz fakir fukaraya verilen desteklere bakıyorsunuz. Eğitim, sağlık, ulaştırma hangi sektöre adım atarsanız farklılığı göreceksiniz.

 

FİLYOS ÖNEMLİ

Bugün Filyos' u sordular. Filyos tek başına Zonguldak, Bartın ve Karabük için Filyos Limanı buraya hayatiyet kazanacak bir yapıdır, 4 katrilyonluk bir yapıdır. İhalesi yapıldı birisi mahkemeye gitti birisi bilmem nereye gitti bunu engellemek için. Gecikmeler var bunun farkındayız, Allah'ın izni ile bu da hallolunca burası farklı bir şekil alacak. Uzun zamandır Ereğli AK Partili bir belediyecilik olmasını burası için de bir talih olarak görüyorum. Bu seçimde de halkımız ya istikrara güvene ve refahın devamına yönelik oyunu kullanacak ya da maceraya oy kullanacak.

 

KENT MEYDANI

Ereğli Belediye Başkanı ile görüştüm, 'Kent Meydanı' yapmak istiyor, Kaymakamlığın da üzerinde bulunduğu bina var. Buraları yıkıp bir kent meydanı yapmak istiyor ama defterdarlık sorun çıkmış, Maliye Bakanıma söyledim. Ben Milli Emlak Genel Müdürlüğüne talimat veriyorum. Yarın onun da yakasına yapışacağım, gerekli sözü de bize verdi, ikisi birden halloldu buradan söylemek istiyorum"

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, 40 yıl sonra Kdz.Ereğli Belediyesi'ni Ak Partili belediyeye kazandırdıklarını yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüksek bir oy alarak Türkiye ortalamasının üzerine çıktıklarını belirtti. 

 

"ERDOĞAN'A SAYGILARIMI SUNUYORUM"

Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu dava işini doğru yapanların davasıdır. Bu dava 2023 hedeflerini 2053, 2071 hedeflerine doğru koşan inanan ve inanmışların bir davasıdır. Bu dava milletin sancağını en yüksek uca dikmenin davasıdır. Bu dava daima millet daima hizmet diyen bir davadır. Bu davanın kurucusu bu davanın sevda haline getiren kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'a saygılarımı sunarak başlamak istiyorum. Bu davayı büyütmek için bizler biliyorsunuz tüm Türkiye'yi kucaklayan bir kitle partisiyiz. Türkler nerede yaşıyorsa gece gündüz koşan Başbakanımız Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'na da saygı ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bizler belediye başkanlığı seçimlerinde çalıştık birlikte beraberlik içerisinde ahenk içerisinde çalıştık ve Kdz.Ereğli Belediyesi'ni 40 yıl sonra AK Partili belediyeye kazandırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 55'lere yakın bir oy aldık. Bu iki zafere kazanmış bir teşkilatın üyeleri olarak dan bu başarı bizim teşkilatımız öyle bir teşkilat ki yeter de demeyeceğiz koşmaya devam edeceğiz. Partililerimizin yüzünü güldürerek daha üst seviyelere çıkartacağız. Partililerimize, bizleri sevenlerin bizleri destekleyeceğini bizleri yalnız bırakmayacağını biliyorum"

 

"VEFA BORCUNU ÖDEMEK ÜZERE BURADAYIZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu da konuşmasında katılımcıların yoğun alkışını aldı. Ereğli'nin makus tarihini değiştirmek istediklerini ifade eden Çaturoğlu konuşması şu şekilde: Bu toprakların bir çocuğu olarak bu topraklara vefa borcunu ödemek üzere buradayız. Hizmet etmek için hizmetkarınız olmak için özellikle de sivil toplum kuruluşlarımızın ve muhtarlarımızın yol arkadaşı olmak için bu davayı değil elimizi değil gövdemizi soktuk.

 

"EREĞLİ VE ZONGULDAK İÇİN KAVGA EDECEĞİZ"

Ereğli'nin makus tarihini hep birlikte değiştireceğiz. Bu kent ağır sanayi ve kömürün başkenti olmakla kalmamış aynı zamanda da demokrasi ve hoşgörünün beşiği olmuş. Bir de dezavantajı olmuş bütün kurumlar birbirleri ile kavga eder duruma gelmiş, birlik beraberlik olmamış. Bundan en başta Kdz.Ereğli ve Zonguldak halkı zarar görmüş. Biz kişi kurum sandalye, koltuk, masa kavgasını bırakacağız. Kdz.Ereğli ve Zonguldak için kavga edeceğiz ve masaya yumruğumuzu vuracağız. Bundan Ereğli ve Zonguldak daha fazla pay alacak. Bunun inancı içerisindeyim. Kendimize yol arkadaşları arıyoruz. Bizim için yol arkadaşlığı yapmaya var mısınız? 7 Haziran'da sandıkları patlatmaya var mısınız? Türkiye'de 13 yıldır bir siyasi istikrar var onun getirmiş olduğu ekonomik ve sosyal ve de siyasi istikrar var. Bu olmadığı takdirde neler olabileceğinin ben hesabını yapamıyoruz. Türkiye'yi koalisyonlara mahkum etmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Zonguldak'ta buna fırsat vermeyeceğiz.

 

"BEN MUHALEFETE GÜLÜYORUM"

Başbakan ile fotoğraf çektirimi vardı, 'Zonguldak bakanlık istiyor' dediğimde bana '4-5 milletvekili getirin, gerisini bana bırakın' dedi. Gece gündüz demeden Kdz.Ereğli ve Zonguldak için hep birlikte çalışacağız. Bugün Ak Parti iktidar olacağına göre bugün karşımızda konuşan muhalefet partileri var ben onlara gülüyorum. Bir tanesi üçlü koalisyondaydı, depremde paralar bittiğinde seçimlerin 1.5 yıl kala kurtuluş olarak erken seçimi gördüler ve memleketi erken seçime götürdüler. Memur, işçilerin parasını ödeyemez duruma geldiler. Eğer bir deprem daha olsaydı biz iflas etmiştik dedi. Şimdi bu zatı muhterem ve onun partisi diyor ki şunu verecez bunu verecez bilmem ne yapacağız ya size kim inanır. Yine bir genel başkan var önemli bir kurumu almış 93 de almış, 94...98 iflas. Kurtuluş olarak iflas etmiş. Gitmiş merhum Ecevit'e ben DSP'den milletvekili adayı olmak istiyorum rahmetli de demiş seni aday falan yapmam. Sen başında olduğun kurumu batırmışsın memleketi de batırırsın demiş. O partiler bir beyanname bastırmışlar şunu vereceğiz bunu vereceğiz, arkadaşlar bunlar hiçbirşey veremezler.

 

"ÖYLE BİR İHTİMAL YOK"

Gözleri hazinedeki, emekli fonlarındaki paralarda. Alacaklar Allah bunlara iktidar nasip ederse, öyle bir ihtimal yokda. Alacaklar paraları çarçur edecekler sonra kasada birşey kalmayınca emekli maaş almayınca aman IMF canım IMF. İşçiye, emekliye verecekse herşeyi biz vereceğiz. 7 Haziran seçimlerinin Kdz.Ereğli, Zonguldak ve tüm ilçelerimize hayırlar getirsin. Ben 5 tane aday arkadaşlarımı sizlere emanet ediyorum. Sizleri de Allah'a emanet ediyorum"

 

2 YILDA 14 OKUL AÇILDI

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli'de sağlık konusunda sorunların çözüldüğünü, 450 yatak kapasiteli devlet hastanesi ile birlikte ilçede 5 hastane bulunduğunu belirterek, "2 Yılda 14 tane okul açarak sınıf ortalama sayılarını düşürdük, eğitimde kaliteli verimi arttırdık, yollar ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Adliye Binası Ereğli'ye yakışır bina kazandırdık şimdi vergi dairesini yapıyoruz bunların hepsi kamu yatırımları emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)