Karadeniz Ereğli'de üniversite öğrencilerinin katıldığı deniz temizliği çalışması sırasında, spiral taşlama makinesinden araç lastiğine kadar çok sayıda eşyanın görüntüsü çekildi. Görüntülerde ise Bozhane mevkisindeki deniz kirliliğinin ne kadar yoğun olduğu net bir şekilde görülüyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğrencileri, Bozhane mevkisinde deniz temizliği etkinliğine katıldı. Öğrenciler, temizlik çalışması sırasında deniz altında çekilen, spiral taşlama makinesinden araç lastiğine kadar çok sayıda eşyanın görüntülerini paylaştı.

Proje sorumlusu Anıl Yakut, yaptığı açıklamada, deniz kirliliğine dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmanın amacına ulaştığını söyledi.

Denizden çıkarılan atıkların tasarlanarak sergilendiği etkinliğin de yoğun ilgi gördüğünü anlatan Yakut, şunları kaydetti:

"Görüntülerde ciddi anlamda kirlilik görülüyor. Çok sayıda araba lastiğinden spiral taşlama makinesine, jiletten yüzlerce şişeye kadar görüntüleri gördüğümüzde üzüldük. Temiz bir ülke, gelecek bırakabilmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve temizliğe her zamankinden daha fazla önem vermesini bekliyoruz."

Öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 14 Aralık'ta düzenlediği, Ereğli Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinin de katıldığı etkinlikte, Bozhane mevkisinde deniz dibinden araç lastiği, taş bileme makinesi, tava, demlik, asma kilit, radyo, jilet ve çok sayıda şişe çıkarılmış, atıklar 2 Ocak'ta ilçede sergilenmişti.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)