Ayaroğlu, 23 Ocak Cumartesi günü saat 15:00'te gerçekleştirilecek olan Mumcu'yu anma etkinliğine tüm Zonguldak halkını davet etti.

Açıklama şu şekilde:

"Bugün araştırmacı gazeteciliğin öncüsü meslektaşımız Uğur Mumcu’nun katledilişinin 23. Yıl dönümü, onun yokluğunu her yıl çok daha fazla hissediyoruz…

Bugün medyaya baktığımızda; bir tarafta iktidarın havuz gazetecileri diğer tarafta ilkelerine sahip çıkan onurlu gazeteciler. Bu ülkede yazarlar, aydınlar a sanatçılar ve bilim adamları düzmece belge ve yalancı tanık ifadeleriyle cezaevine tıkılıyorlar. Şimdi dönek ve liboşlar cemaatin piyonlarını korumak için Basına özgürlük kampanyası düzenliyorlar.

Ülkemizde basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü ve bireylerin temel hak ve özgürlükleri her gecen gün geriye gidiyor. Muktedirler basını ve düşünceyi ifade özgürlüğünü kendilerine engel olarak görmektedirler. Meslektaşlarımız habercilik görevlerini yaparken “iktidarın memurları” olmaya zorlanmaktadırlar. Gazetecilik görevini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Arkadaşımız Erdem Gül tutsak edilerek Silivri zindanların tıkılmıştır. Bütün bunlar kadar vahim olan da, çok sayıda gazeteci ve yazarın, iktidara ters düşmemek için bu kötü gidişe karşı sessiz kalışıdır.

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” diyen sevgili uğur Mumcu, Eğer bugününü yaşamış olsaydı birden çok cepheye karşı mücadele ediyor olacaktı. Pek çok aydının suikastlara kurban edildiği 90’lı yıllar Türkiye siyasi tarihinin kara sayfaları olarak zihinlerde yer etti.

Düşünce  ifade özgürlüğü, eşit  insan hakları ve adalet isteyen, bunu gerçekleştirmek için de üzerlerine düşeni yerine getirmekten kaçınmayan Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu ,Hrant Dink  ve tüm demokrasi şehitlerini saygıyla anıyorum.

UĞUR MUMCU’YU ANMA ETKİNKİĞİ 23 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 15’DE GMİS SALONU’NDA YAPILACALTIR. TÜM ZONGULDAKLILARI BU ETKİNLİĞE BEKLİYORUZ."