Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski binasının da bulunduğu arazinin fakülteler kampüsüne dönüştürülmesi yolunda sürecin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kamuoyunda, “kampüs çalışmaları durduruldu” yönünde çıkan söylemlerin aksine sürecin beklenenden de hızlı devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu’nun ziyaretinde gelinen son noktaya ilişkin bilgiler de verdi.

Uysal açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“En büyük tartışma devlet hastanesi eski yerlerinin kampüs alanındaki çalışmaların durduğu veya ne halde olduğu konusundaki bilgidir. Rektörümüz ile birlikte önümde yazı var 11 Ağustos 2015, proje Ereğli kampüs alanı, konu proje ön çalışmaları, Ereğli kampüs alanı içinde gönderdiğiniz Ereğli çalışma yapılmaktadır. Bizden de belediye arazi verilerini veriyoruz, bu bilgiler ışığında ön çalışmalar yapılmaktadır. Biz, mimar, bunu planlayan gruba sürekli belediyeden bilgi akışı halindeyiz. Vekillerimiz konunun takipçileriler. Bülent Ecevit Üniversitesine tüm belediyenin imkanlarını çizim üzerine etütlerini yapıyoruz. Kimse şunu düşünmesin, ‘üniversite kampüs alanı alındı valla bir şey göremiyoruz?’ gibi bir durum yok, tam tersine son derece süratli gidiliyor, benim tahminimden de hızlı gidiyor. Yalnız çalışmayı yapan arkadaşlar üniversite mimarisi konusunda en profesyonel ve ödül almış çalışma gurubudur”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)