MELBOURNE (AA) - Seçim çalışmaları kapsamında Avustralya’ya gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Melbourne ve Sydney’de seçim çalışması yaptı.

Melbourne ve Sydney Başkonsolosluklarındaki oy kullanma merkezlerini ziyaret eden Poyraz ve Candan seçmenlerle ve sandık kurullarında görevli vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Melbourne temasları kapsamında, yapımına Türkiye’nin de katkıda bulunduğu Avustralya İslam Müzesi’ni ziyaret ederek yetkililerden müze hakkında bilgi alan milletvekilleri daha sonra Avustralya Türk Üniversiteli Öğrenciler Birliği (ATUSA) tarafından düzenlenen ödül törenine katıldı. Üniversite giriş sınavından yüksek puan alan Türk kökenli öğrencilerin ödüllendirildiği gecede Poyraz ve Candan öğrencilere yönelik konuşma yaptı.

Sydney ve Melbourne’da seçim çalışmaları kapsamında çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile bir araya gelen, Poyraz ve Candan, Türk iş yerlerinin yanı sıra, Melbourne’da bulunan Osmanlı Köyü Yaşlılar Evi’ni de ziyaret ederek Türk yaşlılarla tanıştı.

Melbourne’da Türk toplumuna AK Parti iktidarı dönemimdeki gelişmeleri istatistik verilerle açıklayan Candan ve Poyraz, Avustralya ziyareti hakkında AA muhabirine açıklama yaptı.

Yapılan yasal düzenlemelerden sonra seçim bölgesinin Türkiye’nin 81 ili ile sınırlı kalmadığını hatırlatan Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz nerede bir Türk vatandaşı varsa orasının seçim bölgesi kapsamında değerlendirildiğini belirtti.

 

-Sandığa ilgi umut verici

Seçim çalışmaları çerçevesinde Melbourne ve Sydney’de çeşitli temaslara bulunduklarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine nazaran sandığa ilginin umut verici olduğunu ifade eden Zonguldak Milletvekili Candan  ‘‘özellikle konsolosluğun önünde ciddi oranda Türk vatandaşlarımızın seçime olan ilgisini gösteren bir yığılma vardı. Bu kez zannediyoruz ki Cumhurbaşkanlığına nazaran katılımın daha yüksek oranda olacağını farz ediyoruz’’ şeklinde ifadelere yer verdi.

Özellikle Melbourne’da 2 eyalet bakanı, 1 eyalet milletvekili ve bir belediye başkanı ile yaşadıkları toplum içerisinde önemli başarılara imza atan Türkleri görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Candan, daha fazla başarı beklediklerini dile getirdi.

 

-‘‘Avustralya ihmal edilecek bir kıta değil’’

Avustralya Türkiye arasındaki ticaretin yeterli olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Candan bu konuda iş adamlarına çağrıda bulunarak ‘‘Avustralya ihmal edilebilecek bir kıta değil, burası açık bir pazar, büyük bir pazar aslında. Evet nüfus olarak düşük olabilir ama bu bölgenin oyun kurucularından bir tanesi, onun için de özellikle Avustralya’ya ticari konuda bizim iş adamlarımız için söylüyorum, buraya biraz daha ehemmiyet vermelerinin faydalı olacağı kanısındayım’’ dedi.

 

(Anadolu Ajansı)