“Benim için Çaycuma; öğrencilerini kitaplarla, bilimle, sanatla, uçurtmalarla buluşturmak için çırpınan öğretmenler demek, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'nin 12 yıldır düzenlediği kitap armağanlı Uçurtma Şenliği demek; ama en çok, İsmet Akyol öğretmen demek. İsmet Akyol öğretmenin bir an önce görevine dönüp öğrencileriyle buluşması dileğiyle...”

Çocuk edebiyatının seçkin yazarlarından şair, yazar Gülsüm Cengiz, 7 Şubat’ta yayınlan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’a destek geldi.

Gülsüm Cengiz, kendisinin 26 Aralık 2001 tarihinde Çaycuma’da öğrencilerle, Çaycuma halkıyla buluşmasında görev alan İsmet Akyol, Mevlüt Kırnapçı ve Nilgün Çelik ile Çaycuma’yı anlattığı 3 Ocak 2002 tarihli Evrensel gazetesinde yayınlanan “Çaycuma’da Öğretmenler Var” başlıklı yazısını sosyal medya hesabında paylaşarak şöyle dedi: 

“Çaycuma'da Öğretmenler Var”
“Benim için Çaycuma; öğrencilerini kitaplarla, bilimle, sanatla, uçurtmalarla buluşturmak için çırpınan öğretmenler demek, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'nin 12 yıldır düzenlediği kitap armağanlı Uçurtma Şenliği demek; ama en çok, İsmet Akyol öğretmen demek. Son KHK ile görevden alınıp öğrencilerinden ayrılan İsmet Akyol öğretmen için, 26 Aralık 2001 tarihindeki ilk gidişimin ardından yazdığım ve Evrensel gazetesinde yayınlanan “Çaycuma'da Öğretmenler Var” başlıklı yazımı paylaşmak istiyorum. İsmet Akyol öğretmenin bir an önce görevine dönüp öğrencileriyle buluşması dileğiyle...”