Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsalar istişare toplantısı için TOBB’da buluştu. TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarckılıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya Çaycuma TSO Başkanı Rİfat Sarsık ve Genel Sekreteri Alper Püren katıldılar.

 

Toplantı ile ilgili Çaycuma TSO şu açıklamayı gönderdi:

 

Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren tüm Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsa başkanlarının biraraya geldiği TOBB Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’nda oda, borsalar ve TOBB’un iş dünyası için yaptığı faaliyetler masaya yatırıldı.Toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildi ve hayata geçirildiğine dair ayrıntılı sunumlar yapıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, büyüme rakamlarının moral verdiğini belirten konuşmasında, yılsonuna kadar büyümenin devam edeceğini umduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan istihdam çalışmalarına da değinerek, TOBB üyelerinin 6 ayda 1 milyon 200 kişiye iş imkanı sağladığını dile getirdi.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “TOBB Başkanımız başta olmak üzere Karadeniz Bölgesindeki tüm Oda ve Borsa başkanlarımızla bir araya gelerek ülke geneli ve bölgemiz özelindeki ekonomik gelişmeleri masaya yatırdık ve görüş alışverişinde bulunduk. Oldukça verimli geçen bu toplantılarda biz de Çaycuma’nın ve ilimizin genel durumu ve beklentileri ile ilgili bilgiler verdik, ilettiğimiz sorunlara destekler aldığımız görüşmelerimiz oldu.” dedi.