"1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'dan önemli mesajlar.

 

CHP Zonguldak İl Kadın Kolları üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenledikleri basın toplantısında barışın önemine dikkati çektiler. Çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında karanlık ellerin değil, bizzat bireylerin özgürce şekillendirdiği huzurlu bir dünya istediklerini vurgularken böyle bir dünyayı birlik ve beraberlik içerisinde yaratacağımız bir yıl geçirmek istediklerini ve karanlık güçlere karşı duracaklarını belirtti. 

CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır da gelinen süreçte ekmek ve su kadar barışa da ihtiyaç olduğunu anımsattı, önemli çağrıda bulunduğu konuşması şu şekilde:

"Biz, hiçbir ananın, hiçbir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık. Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık ve dayanışarak mutlu olacağımıza inandık. Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz CHP’li kadınlar olarak ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı, barışı savunuyoruz. Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Bu yüzden; savaşın, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, yaşanacak bir Türkiye için hemen simdi barış, ebediyen barış diyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’müz kutlu olsun"

 

(Haber Merkezi)