30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla valilik binası önünde gerçekleştirilen törenin ardından karşılaştığı AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile tartışan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, özür diledi.

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan’ın partisinin Ereğli İlçe Başkanlığında 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulunan İl Başkanı Ayan, AK Parti İl Başkanı ile yaşadığı tartışmada sarf ettiği sözleri kendisine de yakıştıramadığını belirtti.


"KEDİYE DE KEDİ DEMELİYİZ"
Partisinin çeşitli kademelerinde uzun yıllar yöneticilik yaptığını hatırlatan Ayan, “Bu zamana kadar siyasette hep bir seviye olsun Zonguldak'ta birlik beraberlik olsun gayretinde olan insanda benim. 60 gün içerisinde bir seçim yapılacak ve MHP'nin kadrolarına bir saldırı var bu sadece Ormanlı Belediye Başkanı ile alakalı değil diğer belediye başkanlarımız ile de görüşme teklifleri de var. Partimizi dağıtmak isteyenler de var, böylesi bir süreçte bu hadise yaşanmıştır. Ağzımdan çıkan bu sözlerde dolayı Zonguldak halkından kamuoyundan bütün vatandaşlarımızdan özür diliyorum ama biz kediye kedi demeliyiz arkadaşlar, bunu da saklamamalıyız” dedi.


"SİNİR HARBİNİ BEN YAŞADIM"

MHP’nin milletvekili çıkarttığı İllerde Cumhurbaşkanlığının talimatı ile partilerine operasyon yapıldığını iddia eden Ayan şunları söyledi:
“Burada sinir harbini ben yaşadım, bundan dolayı Zonguldak kamuoyundan da özür diliyorum. Ormanlı Belediye Başkanı ile ilgili konuyu söylemiştim, kim nereye hizmet etmek isterse etsin. Zonguldak’ta siyaseten 3-5 oy alıp MHP’ye darbe vuralım diye bunları yapmanın bir anlamı yok. Böyle bir sürece katkı sağlayan arkadaşların da aramızda olmasına gerek olmadığını ifade etmeye çalıştım”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)