Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), Katar ve Ürdün ortaklı basınçlı çelik boru üretim fabrikası kurulması için görüşme halinde olduklarını bildirdi.

Ocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ki hedeflerinin, ilçenin menfaatleri doğrultusunda Alaplı OSB'ye yatırımcılara yer tahsislerini tamamlamak olduğunu söyledi.

İlçede tek bir işsiz kalmayıncaya kadar çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Ocak, şöyle konuştu:

"Alaplı OSB alanında bulunan 30 parselden 9'unu sattık. Bu yıldan itibaren de geri kalan parsellerle ilgili tahsis işlemlerine başlayacağız. Yaklaşık 25  yatırımcı firma var. Bunlar arasında seçimler yapacağız. Biz öncelikle daha katma değerli, daha fazla istihdam oluşturacak kurumlara sıcak bakacağız. Alaplı OSB İstanbul ve Ankara'ya 3 saat mesafede olması özelliğinden dolayı ciddi firmalarla görüşüyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım tarafından yönlendirilen Katar ve Ürdün ortaklı basınçlı çelik boru üretim fabrikası için görüşmeler halindeyiz. Burada düşünülen yatırım 100 milyon dolarlık bir üretim tesisidir. Yakın zamanda ilçemize gelecekler ve buradaki yeri görecekler."

(A.A)