AKP’NİN TTK’yi özelleştirmesiyle işçinin, emekçinin alın teriyle ayakta duran kurumu acımasızca talan ederek, yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekeceğini ifade eden KESK/ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:
“TTK Karadon Müessese Müdürlüğünün özelleştirilmesi taş kömüründe dışa bağımlılığımızı daha da artıracak, kamuda güvenceli işe girme ve çalışma olanağını ortadan kaldıracaktır.
Tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlik de mücadele edip bu özelleştirme saldırısını durdurmalıyız. AKP’nin bu özelleştirme saldırını, rant politikasını durduramazsak; genelde tüm özelleştirmelerde, yerelde ÇATES’te olduğu gibi özelleştirme gerçekleşirse; daha çok kar hırsıyla iş güvenliği ve sağlığı, iş güvencesi azalacak, bilim ve teknolojinin gerekleri uygulanmayacak, SOMA’DA, ERMENEK’TE, KARADON’ DA, KOZLU’DA olduğu gibi iş cinayetleri sonucu yüzlerce maden emekçisi ve teknik elemanının ölümüne sebep olacaktır.
Toplumsal yarar ilkesine dayanmayan iş güvenliği ve iş güvencesini ortadan kaldıran bu özelleştirme girişimi derhal durdurulmalıdır.
Özelleştirmenin Zonguldak ve TTK’ ya bir yararı olmayacaktır. Zonguldak’ta oluşmuş olan 170 yıllık maden kültürü ile birlik de bölge ekonomisini yok edecektir. Zonguldak halkı, emek ve demokrasi güçleri ile birlikte karşı çıkarak AKP hükümetinin bu özelleştirme saldırılarını püskürtmeliyiz.
AKP iktidarının bu özelleştirme saldırısı sadece Karadon Müessesesiyle sınırlı kalmayacaktır. Bugün Karadon, yarın Üzülmez daha sonra Kozlu, Armutçuk, Amasra’da özelleştirilecektir. TTK’nin özelleştirilmesi bu bölgede yaşayan herkesi olumsuz olarak etkileyecektir.
Ayrıca, Karadon’da basın emekçilerine yapılan saldırının zamanı ve zemini manidardır, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”