Yarım bıraktığı hukuk eğitimini yıllar sonra afla üniversiteye dönerek tamamlayan ve kızının yanında gördüğü stajın ardından 64 yaşında avukatlık bürosunu açan Şakir Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) simgesinin Türk Lirasındaki banknotlarda bulunduğunu iddia ederek Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 


KIZININ YANINDA STAJ GÖRMÜŞTÜ

İlkokulu 10, ortaokulu 22, liseyi de 30 yaşında tamamlayan, 1982 yılında kazandığı ve birinci sınıfta iken ayrıldığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine, ilçede avukat olan kızının çabaları sonucu 2009’daki aftan yararlanarak yeniden dönen Yıldız, üniversite mezuniyetinin ardından avukat olan kızının yanında staj gördü ve ilçede 2016 yılında avukatlık bürosunu açtı.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yıldız, Ereğli Adliye’sine giderek FETÖ/PDY simgesinin Türk Lirası banknotlarında yer aldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Banknotların ön yüzündeki ince hilal ve yıldızın FETÖ/PDY simgesi olduğunu iddia eden Yıldız, yaptığı açıklamasında, “Paralel yapının sembolünün Türk Lirası banknotlarında olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundum. Diyeceksiniz, ‘aman ne iyi yaptın bir tek sen eksiktin’. Benim yaptığım suç duyurusu farklı. Herkesin cebindeki parayı ilgilendiriyor.  Paranızın üzerinde bir terör örgütünün simgesi var bayrağı var” dedi.

 

“SESİNİZİ ÇIKARTMAYIN DEMİŞTİ”

Paranın orta bölümünde ince bir hilal ve yıldız olduğunu hatırlatan Yıldız şunları söyledi:

“Fetullah Gülen bir konuşmasında, ‘devletin kılcal damarlarına girinceye kadar sesinizi çıkartmayın’ demişti. İşte bu onun ispatıdır. Fetullah Gülen terör örgütünün devletin kılcal damarlarının üzerine girdiği paramızın üzerine sembolünü koyduğu aşikardır. Bu sembol, bazı şirket ve yayın organlarına bakın aynı amblem vardır. Bu hilal İslam, yıldız da Hristiyan aleminin sembolüdür. İnce hilalin üzerindeki güçlü bir yıldız, İslam aleminin zayıflığını, Yahudi aleminin güçlü olduğunu gösterir. Bir terör örgütünün paramızın üzerinde sembolünün olması tabi ki incelenmesi gereken bir durumdur”

Savcının suç duyurusu dilekçesini işleme koyduğunu anlatan Yıldız konuya ilişkin şunları söyledi:

“Ceplerimize kadar girmişler. Devletin kılcal damarlarına değil vatandaşın ceplerine de girmiş. Paralelin vatandaşta karşılığı yoktur, bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gördük. Paralel ve muhalefet birleşti alınan oy ortada, Cumhurbaşkanımızın aldığı oy yüzde 52 ile adeta fark attı. Halkta paralelin karşılığı yok ama bürokrasi halen daha canlı ve faal. Son anayasa kararı da bu hususta değerlendirmek lazım”

Yıldız suç duyurusu dilekçesinde Türk Lirasının ön yüzünde bulunan banknotlardan FETÖ/PDY simgesinin kaldırılarak bu simgeyi çizenlerin tespit edilmesini istediğini de sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)