Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve önceki dönemden kalan maaşlarını alamadıkları için 11 gündür sürdürdükleri ocaktan çıkmama eylemine son veren 19 işçi, ailelerine kavuştu.


Bölüm Mahallesi'ndeki maden şirketinde tamirat, bakım ve söküm işleri yapan, 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle 18 Mayıs'ta eylem başlatan yaklaşık 100 işçiden ocağın içinde bekleyen 19'u, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın ikna çabaları sonucu eylemlerini sonlandırdı.

Sağlık kontrolünden geçirilen işçilere valilikçe 750 liralık sosyal yardım ile kayyum heyetince alacaklarının bir kısmı olan biner lira verildi. 


- "Örgütün burada dolandırıcılık boyutunu da gördük"

Daha sonra Zonguldak Polisevine götürülen işçilerle yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağındaki koşullarda uzun süren müzakerelerin ardından işçilerin burunları kanamadan dışarı çıktığını söyledi.

Ak, şöyle devam etti:

"Eylem sonucunda çıkan arkadaşları gördünüz. Hiçbiri aç, susuz ve perişan halde değil. Dışarıdan birilerinin söylediği gibi, birtakım şeylerin doğru olmadığını, gerçek dışı olduğunu çıkan arkadaşların durumundan gördünüz. Lütfen bunlara itibar edilmesin. Bu insanlar yasalarımız çerçevesinde hukuka aykırı işlem gerçekleştirmiş olsalar bile değişik bir olayla karşı karşıyayız. Bu insanların mağdur olduğunu göz ardı etmeyelim. Karşımızda bir terör örgütünün mağdur ettiği, dolandırdığı insanlar var. Bu insanların 5-6 aydır maaşlarını vermemiş.

SGK, vergi ve işçilerin maaşları ödenmemiş. Tazminatların ödenmesi noktasında gitmiş, bunları bankalardan borçlandırmış ve paralarını da ellerinden almış. Örgütün burada biz dolandırıcılık boyutunu da gördük. İnşallah bu arkadaşların haklarını hep beraber alacağız."



Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle 18 Mayıs'ta ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.