Kdz.Ereğli'de vatandaşlar, aşırı hız ve gürültü yaptığını iddia ettikleri motosiklet sürücüsünü cep telefonu ile görüntüledikten sonra yol güzergahında durdurdu, daha sonra da olay yerine çağırdıkları polise teslim etti.


Alınan bilgilere göre Zonguldak-Ereğli karayolu Müftü Mahallesi'nde abart egzozlu motosiklet sürücüsünün tur atarak gürültü yapmasından vatandaşlar rahatsız oldu.

Mahalle sakinleri, M.K.'nin kullandığı 67 LU 290 plakalı motosikleti Devrek yol ayrımı mevkisinde trafik yoğunluğu sırasında durdurdu.

Sürücünün gitmesine izin vermeyen vatandaşlar ise polisi aradı.


Sürücünün süratli giderek gürültü yaptığı görüntüleri polislere izlettiren vatandaşlar şikayetçi oldu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Gül, gün boyu motosiklet sürücüsünün güzergahta süratli gittiğini ve abart egzoz nedeniyle gürültü yaptığını belirterek, "Tur atıp atıp duruyor. Apartmanda oturuyorum çoluk çocuğumuz var gürültüden rahatsız oluyoruz. Sürücü iki aracın arasından geçtiği sırasında direksiyonuna yapıştım. Durdurduktan sonra da diğer komşular geldi, motosiklet sürücüsünü yol kenarına aldık. Sürücü, 'beni bırakın bana ceza yazarlar' dedi ama bırakmadık. Polis arkadaşlarımızı aradık ve teslim ettik" dedi.


Mutlu Öztürk de motosiklet sürücüsünün süratli giderek gürültü yaptığını cep telefonu ile kayıt altına aldığını anlatarak, "Gelen polis arkadaşlarımıza da bu görüntüleri izlettirdik, şikayetçiyiz" ifadelerine yer verdi.


Polisler görüntüleri bir süre izledikten sonra motosikleti çekici vasıtası ile olay yerinden kaldırdı, sürücüye de cezai işlem uyguladı.

Öte yandan olay yerine motosikleti ile gelen S.C.'de arkadaşının motosikletinin durdurulmasına tepki gösterdi. Polisler, S.C'nin de kasksız motosiklet kullandığı gerekçesi ile cezai işlem uyguladı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)