Rektör Mahmut Özer: Yeni yerleşkenin öğrencilerimize sunulacak olan eğitim ve sosyal hizmet imkânlarının niteliği ile Kdz. Ereğli’de yükseköğretimin geleceği ve mevcutta yaşanan bazı problemlerin çözümünde olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz. Devir belgeleri resmi olarak tarafımıza tebliğ edildikten sonra mevcut kampüsün ve içinde bulunan binaların eğitim amaçlı kullanılmak üzere yeniden projelendirmesi ve gerekli yatırımların yapılması süreci başlayacaktır.

Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti Ereğli eski Devlet Hastanesi binalarının yer aldığı Süleymanlar Mahallesi’ndeki arazinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Bülent Ecevit Üniversitesine tahsis edildiğine ait belgeyi Rektör Özer’e teslim törenine ilişkin Üniversiteden açıklama geldi. AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen açıklamada Rektör Mahmut Özer’in görüşüne çok kısa görüş yer almıştı.

 

“MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

İşte Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in ziyaret sırasında ve bölgeyi oldukça yakından ilgilendiren konuşması şu şekilde: “Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin yeni binalarına taşınmasının ardından Süleymanlar Mahallesinde bulunan binalar ve arazinin Üniversitemize devrinin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz. 1997 yılında Doruk mevkiinde rahmetli hayırsever Hacı Kadri Yılmaz tarafından hibe usulü inşa edilen bir binada eğitime başlayan Eğitim Fakültesi, 2007 yılında kurulan Denizcilik Fakültesi ve 2013 yılında Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun eğitim öğretime başlamasıyla öğrenci, akademik ve idari personel sayısında önemli artışlar sağlanmıştır. Ancak bu birimlerin Kepez ve Doruk Mahallerinde, adı geçen mahalle isimlerini taşıyan iki ayrı yerleşkede hizmet vermesi bazı güçlükler yaşanmasına sebep oluyordu.

 

“KAPASİTENİN YETERSİZ KALMASIYDI”

En önemli sorunlardan biri de mevcut yerleşke alanlarının ve bina kapasitelerinin yetersiz kalmasıydı. Özellikle Eğitim Fakültemiz tek bir binaya sığmayıp her iki kampüste de eğitim vermekte idi. Öğrenci, personel ve yeni birimlerdeki kapasite artış hızımız göz önüne alındığında önümüzdeki yıl Doruk yerleşkesindeki binanın ve alanın da yetersiz kalacağını öngörüyorduk. Yeni yerleşkenin öğrencilerimize sunulacak olan eğitim ve sosyal hizmet imkânlarının niteliği ile Kdz. Ereğli’de yükseköğretimin geleceği ve mevcutta yaşanan bazı problemlerin çözümünde olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz.

 

SÜREÇ BAŞLAYACAK

Devir belgeleri resmi olarak tarafımıza tebliğ edildikten sonra mevcut kampüsün ve içinde bulunan binaların eğitim amaçlı kullanılmak üzere yeniden projelendirmesi ve gerekli yatırımların yapılması süreci başlayacaktır. Ben bu sürece destek veren Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a, milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Özbakır’a ve Sayın Faruk Çaturoğlu, önceki milletvekillerimizden Sayın Köksal Toptan’a, Sayın Prof. Dr. Ercan Candan, Sayın Özcan Ulupınar’a, Sayın Emine Çift Hanımefendiye, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal’a, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’e ve sürece destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

(Haber Merkezi)