Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Topuz: 


“Olayla ilgili soruşturma halen çok yönlü olarak devam etmekte olup, süratle sonuçlandırılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir"

 

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, evinde yalnız yaşayan Necla Sağlam’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, "Soruşturma halen çok yönlü olarak devam etmekte olup, süratle sonuçlandırılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Başsavcı Topuz, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Necla Sağlam’ın evinde İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığından gelen ekibin inceleme yaptığını ve Sağlam'ın yapılan otopsisinde kesici alet yaralanmasından dolayı yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini vurguladı.

Necla Sağlam'ın evinde hiçbir delilin gözden kaçmasına izin verilmeyecek şekilde inceleme yapıldığına dikkati çeken Topuz, şunları kaydetti:

"İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay mahalli çevresinden temin edilen MOBESE ve güvenlik kameralarına ait yüzlerce saatlik görüntü saniye saniye incelenmiş ve bu çalışma sonucunda eylemi, şüpheli T.K'nin gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilmiştir. Yine olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen iki kişi daha gözaltına alınmış olup, bu kişiler daha sonra yapılan değerlendirme sonucunda serbest bırakılmıştır. Şüpheli T.K. 17 Mart'ta gözaltına alınmıştır. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiştir. Cumhuriyet Savcısı tarafından savunmasının alınmasının ardından T.K, tutuklanma talebiyle Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Mahkemece, şüpheli, 'kuvvetli suç şüphesi' nedeniyle 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmıştır. Olayla ilgili soruşturma halen çok yönlü olarak devam etmekte olup, süratle sonuçlandırılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir." 

 

- Olay

Necla Sağlam, 24 Şubat'ta evinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili Sağlam'ın erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen S.Ç, mesai arkadaşı K.Y. ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen H.T. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmişti. 

Cinayeti işlediği iddiasıyla gözaltına alınan T.K, dün, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "kuvvetli suç şüphesiyle" tutuklanmıştı. 

 

(Anadolu Ajansı)