Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı Musa Yüce, 7 Haziran seçimlerinin ardından 4 partinin 550 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oluştuğunu, hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamadığı için Cumhurbaşkanı ile AKP hükümetinin demokrasi oynayarak 45 günlük zamanı doldurduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının anayasanın verdiği yetkiyi kullanarak seçim kararı aldığını ve 1 Kasım’da Türkiye’nin yeniden seçimini yapacağını belirten Yüce, Bu arada analarımız tekrar ağlamaya başladı. Çünkü şehitlerimizin haberlerini duymaya başladık” dedi.

 

MECLİSTE KAVGA ETTİNİZ

Yüce konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “TBMM milletin seçtiği vekillerle oluşur. Yani Milletvekilleri milletin vekilidir. Yani milletin dediğini yapar. Ama böyle olmadı. Bu vekillerimiz hükümeti kurmadı. Yani asılların tercihine itibar etmedi. Neden? Siz milletin vekili değil misiniz? Niye milletin tercihine itibar etmiyor sunuz?  Milletin tercihini kendi isteğiniz doğrultusunda yönlendirmek için mecliste birbirinizle kavga ettiniz. Bakın biz anlaşamıyoruz görüntüsü verdiniz. Yeniden seçime zemin hazırladınız. Seçim olacak, sizin istediğiniz tablo çıkacak. O zaman demokrasi olacak. Milletin egemenliği olacak.

 

MİLLETİN AKLIYLA ALAY MI EDİYORSUNUZ?”

Siz milletin aklıyla alay mı ediyor sunuz? Peki soruyoruz. 1 Kasım seçiminde benzer tablo çıkarsa ne yapacak sınız? İyi bilinmesini isteriz ki; aslında sizin için çok fazla bir şey değişmeyecek. İrdelenecek 2. mesele ise hükümetin yıllardır milleti uyuttuğu masalların gerçek yüzünün görünmüş olmasıdır. Hani terör bitmiş idi.? Hani çözüm süreci vardı? Hani PKK silahları bırakacak idi? Ne oldu da bu terör yeniden azdı? Bu işin bir açıklaması var mı? Bilmiyoruz. Bugüne kadar anlatılan akla uygun bir izah yok. Ama millet anladı ki bugüne kadar anlatılanlar masal imiş. Şimdi öğrenmek istiyoruz. Bu şehitlerin, ölen insanımızın sorumlusu kim? Bunun hesabını kim verecek? Ülke bölünmenin eşiğinde. Bunları kime soracağız?

 

“YETKİLİLER NEREDE İDİ?”

Ayrıca terör örgütü insan ve silah mühimmatını ülkeye sokarken ve kullanırken bizim askerimiz, polisimiz, istihbarat görevlilerimiz nerede idi? Bu kurumların yetkilileri nerede idi? Sizin öncelikli göreviniz insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamak değil mi? Bu kadar zafiyet nasıl açıklanır? Bilinmelidir ki bu işlerin sorumluluğu yalnız ve yalnız siyasi iktidardır. Çünkü ülke siyasi iktidarın yönetimi ile şekillenmektedir.Hem askeri, hem siyasi, hem sosyal ve kültürel vs.. Bu değerlendirmeler bize mecliste Saadet Partisi fikriyatının eksikliğini de açıkça göstermektedir. Önümüzde yapılacak seçimde meclise girecek Saadet Partisi,   mecliste siyaset nasıl yapılır, millete nasıl hizmet verilir ve iktidarlara nasıl yol gösterilir, hepsini gösterecektir.  Çalışma bizlerden, destek milletimizden gelecek ve beraberce saadetli günlere ilerleyeceğiz”

 

(Haber Merkezi)