Kentte etkili olan sağanağın ardından Ereğli-Kandilli karayolunun Keşkek mevkisinde tepeden toprak ve kaya parçalarının kayması sonucu yol ulaşıma kapandı.

 

BAŞKAN AYDIN İNCELEMEDE BULUNDU

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın yaptığı açıklamasında gün boyu süren yağışlar nedeniyle beldenin belirli noktalarında toprak kaymaları da yaşandığını söyledi. Ereğli ile Kandilli Beldelerini birbirine bağlayan alternatif yolda meydana gelen heyelan nedeniyle yol giriş ve çıkışlarının kapatıldığını belirterek, "Bize heyelanın bildirilmesinin ardından olay yerine geldik. Jandarma ile belediyemiz ekipleri heyelan altında araç bulunup bulunmadığını kontrol etti. Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yok. Özel İdare Müdürlüğüne durumu bildirdik sabah saatlerinde iş makineleri ile karayolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlatılacak" dedi.

 

EREĞLİ'DE METRUK BİNADA TEHLİKE SAÇTI

Akarca Mahallesi Kız Kapısı Caddesi üzerinde 3 katlı metruk binanın üst katından molozlar ana caddeyi düştü. Polis yol güzergahını trafik akışına kapatırken Ereğli Belediyesi Zabıta ekiplerinin yola düşen molozları kaldırması ile ulaşım yeniden sağlandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)