Sanat Kurumu Derneği tarafından sahnelenen “Bir Böğürtlen Masalı” adlı çocuk tiyatro gösterisi öncesi oyuncular Ankara’da meydana gelen terör saldırısını protesto etti. Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirilen etkinlik öncesi sahneye karanfiller ile çıkan aralarında çocuk oyuncuların da bulunduğu tiyatro ekibi Ankara’daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için başsağlığı diledi.

 

"AMATÖR DE OLSA IŞIK TUTMAK İSTEDİK"

Tiyatro yönetmeni Cihangir Amca yaptığı konuşmasında, dün Ankara’da meydana gelen saldırının ardından ‘Bir Böğürtler Masalı’ adlı çocuk oyununu sahneleyip sahnelememe konusunda tereddüt yaşadıklarını belirterek, “Büyüklerimizi aradık, sorduk. Sonra oynama kararı aldık. Çünkü bunların istedikleri bizleri evlerimize kapatmak. Evlere kapanıp survivor, evlilik programları izleyelim. Biz evlerimize kapanmak yerine amatör de olsa sanatçılar olarak ışık tutmak istedik, evlerimize kapanmayacağız” dedi.

 

"ÇOK ÜZGÜN VE BURUĞUZ"

Çok üzgün olduklarını ve meydana gelen patlamada Ereğli’de özel bir okulda öğretmenlik yapan Şahap Çakmak’ın kızı Sümeyra Çakmak’ın da hayatını kaybettiğini belirten Amca şunları söyledi: “Gerçekten de çok üzgünüz ve buruğuz. Biz hiçbir şey olmamış gibi oyunumuza devam edeceğiz. Sahneye karanfiller ile çıktık. Başta Sümeyra Çakmak olmak üzere hayatlarını kaybeden tüm yurttaşlarımız için karanfillerin önünde bu oyunumuzu sahneleyeceğiz”

 

İSTANBUL'DAN DAVET GELDİ

Çocuk oyuncuların aileleri ve sanat severlerin desteklerine teşekkür eden Amca, Türkiye'nin pek çok yerinden davet aldıklarını önümüzdeki günlerde de İstanbul'da, "Bir Böğürtler Masalı" adlı çocuk oyununu sahneleyeceklerini belirtti.

 

MASKOT TİYATROLARINA DİKKAT

Son dönemlerde Türkiye'nin pek çok noktasında olduğu gibi Ereğli'ye de maskot tiyatro adı altında oyunlar sahnelendiğini hatırlatan Amca aileleri şu sözlerle uyardı: "Tiyatro bizim için çok önemli ama çocuk oyunları daha da önemli. Oyunlarımızı hazırlarken pedagog kontrolünde onların telkinleri ile hazırlıyoruz. Çünkü çocuklarımız bizlerin geleceği, değer veriyoruz. Hassas davranıyoruz. Şu aralar furya şeklinde Türkiye’nin her yerine dadandılar, Ereğli’ye de dadandılar. Maskot tiyatrosu adı altında çocuklarının psikolojilerini bozan onlara yeteneklerini altüst eden televizyonlarda gördükleri sanal kahramanları burada sahnede görünce gerçeklik duygularını alt üst eden bu tiyatrolara rağbet etmemelerini istiyoruz, bu nacizane bir uyarımız. Çocuklarımızın hayal dünyalarını alt üst ediyor"

Karanfilleri sahnenin önüne koyan tiyatro ekibinin yaklaşık 1 saat süren tiyatro gösterisini çocuklar aileleri ile birlikte izledi.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)