HABERİN DİĞER FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN, ÜSTTEKİ "İLGİLİ GALERİYE GİT" BÖLÜMÜNÜ TIKLAMANIZ GEREKMEKTEDİR

19 Günde 19 Mayıs 2019"- Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a hareketinin 100. yılı onuruna düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan devraldıkları Türk bayrağını kürek çekerek Samsun'a götürmeyi amaçlayan 15 dragon bot sporcusu 5 Mayıs 2019 pazar günü saat 12.30 sıralarında Kdz. Ereğli'ye geldi

 Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı onuruna Samsun Belediyesi tarafından düzenlenen "19 Günde 19 Mayıs 2019" etkinliği kapsamında İstanbul'dan aldıkları Türk bayrağını kürek çekerek Samsun'a götüren 15 kişilik dragon bot sporcusu, Kdz. Ereğli'de Kaymakam başkanlığındaki heyet tarafından coşkuyla karşılandı. 

15 kişilik dragon bot sporcusu, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Levent Tuna, Belediye Başkanı Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Liman Müdürü Nevzat Direk, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serkan Keleş, Kdz. Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman, Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri,  ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi Bandosunun çaldığı marşlar ve meşaleler, Erdemir römorkunun havaya su basarak yaptığı gösteri ile karşılanan, Samsun'a bayrağımızı götüren sporcularımız Ereğli Yelken Kulübünün önünde kayaya ayak bastılar. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ana Kent Spor Kulübü Antrenörü ve tesis sorumlusu Zafer Benli ve arkadaşlarını Kaymakam, Belediye Başkanı ve Kurbay Başkanı çiçekle karşıladı. Kürekçiler için düzenlenen törende, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu kısa bir konuşma yaparak, anı defterine duygularını yazdılar.

Samsun Büyükşehir Anakent Dragon Bot Takımı Antrenörü Zafer Benli, Kdz. Ereğli Gençlik Spor Müdürü Serkan Keleş ve Yelken Kulübü Başkanı Metin Akman birlikte yaptıkları açıklamada, ortak coşkuda buluşmanın duygusallığını yaşadıklarını ifade ettiler.

Benli, "Bizi burada çok güzel karşıladılar.Bundan ayrıca gurur duyduk. Bizler 19 Mayıs'ın 100 yılı etkinliği kapsamında Anadolu'nun Kurtuluş Savaşı'nda birlik ve beraberliğini temsilen 30 Nisan'da İstanbul Valimizden Türk Bayrağı'nı alarak toplam 19 gün boyunca kürek çekerek hedefimiz Samsun'a varmak. Bu güzergah boyunca da, toplam 20 tane durak noktamız var Ereğli'de bunlardan bir tanesi. Biz bayrağımızı Samsun'a alıp getirmek değil de, bu durak noktatarı ile bir bütün halinde Kurtuluş Savaşımızı temsilen bu etkiliğimizi Samsun'a kadar taşımak. Bu ruhu birleştirmek. Hava şartları herkes Karadeniz hakikaten zor diyor. Bizim için hava şartları, güneş fırtına hiç sorun değil." dedi.

Kdz. Ereğli'ye gelişini 6. durak olduğunu belirten ve 7. günde Zonguldak'ta olacağını belirten Benli, karşılama için çok teşekkür etti.,