Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Yasin Çıplak, müşteki sanıklar Ali Görmüş, Sabriye Kadakal ile Sebahattin Çıplak katıldı.

Yasin Çıplak, savunmasında, olay günü yüksek sesle müzik dinleyen Ali Görmüş'ü uyarmak için birkaç kez aradığını ama telefonlarına bakmadığını iddia etti.

Oğlu Sebahattin Çıplak'la yazıhaneye gittiğini anlatan Çıplak, "Ali Görmüş'ü yüksek ses konusunda uyardım. Fakat kendisi umursamaz bir tavırla 'hadi ya' dedi ve yanındaki arkadaşına müziğin sesini kısmasını söyledi. Tam ben dönüp giderken Ali Görmüş'ün, 'Ben bunların kafasını gözünü yaracağım' şeklinde sözler söyledi. O ara küçük oğlum İzzet Bekir Çıplak, bana ait tabancayı çekmeceden almış. Oğlum yanımıza gelince o ara Ali Görmüş, kulübede hazır bulunan baltayı eline aldı" diye konuştu.

Ali Görmüş'ün baltayı sallayarak üzerilerine geldiğini öne süre Çıplak, "Ben o ara Ali'yi uzaklaştırmak için bir el ateş ettim. Kaçmasını istedim ama kaçmadı. Bunun üzerine ben de ayaklarına 4-5 el ateş ettim. Ali yere düştü. Ben de oğullarımla evime gittim. O ara eşim polis ile kardeşlerime haber vermiş. Daha sonra olay yerine gelen polise tabancamı teslim ettim" dedi.

Ali Görmüş'ün kaçak ocak çalıştırdığını, ehliyetsiz araç kullandığını iddia eden Yasin Çıplak, tüm bunlara rağmen kendisini şikayet etmediğini ve ona yol gösterdiğini savundu.

Müşteki sanık Ali Görmüş de aralarında öldürmeyi gerektirecek önceye dayalı bir husumet olmadığını belirterek, "Bana müzik sesinden rahatsız olduklarını söylediler. Ben de arkadaşıma kapatmasını söyledim. Arkadaşım sarhoş olduğundan teybi kapatamadı. Yasin ve oğlu Sebahattin'in küfürler ettiğini duydum. Ben ellerinde sopa olabileceğini düşündüm. O nedenle yazıhanenin içinde bulunan keseri elime aldım. O ara Sebahattin bana yumruk sallayınca dövüşmeye başladık. Bu sırada Yasin Çıplak bana arkadan ateş etmeye başladı. İlk mermi sırtıma geldi. Diğer mermilerin hepsi kalçamdan girdi. Şikayetçiyim" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 Asma Mahallesi Dağbaca Sokak'ta, 16 Mart 2015'te, Yasin Çıplak ile oturdukları binanın yan tarafındaki yazıhanesinde yüksek sesle müzik dinlediği öne sürülen Ali Görmüş arasında gürültü nedeniyle kavga çıkmış, Çıplak, ruhsatsız tabancasıyla Görmüş'ü yaralamıştı.

 
(Anadolu Ajansı)