YÜKÜN ALTINDA KALMAYIZ: Bize görev verdiniz, bizi milletvekili yaptınız demeden önce milletvekili olarak size hizmet edebilmek için bizi görevlendirdiniz, bu görevin bilincindeyiz. Omuzumuza yük verdiniz, bu yükün altında ezilmeyiz, bugüne kadar ezilmedik bundan sonra da ezileceğimizi sanmıyorum.

 

KOALİSYON DÜŞÜNCESİ: Vatandaşımızın seçmenimizin isteği doğrultusunda hareket edilirken birilerinin vermesi gereken hesapları çekinmeden verebilme cesareti ve basiretinde de olması lazım. Bu değişiklik söz konusu değil ise bu seçimler neden yapıldı veya bu seçimler yapıldı vatandaş oyunu niye böyle verdi?

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Mevcut hükümetin, iktidarın kamuoyu tarafından değiştirilme gereğinin duyulmasındaki hatalar giderilmeli, aksi takdirde vatandaşımızın vermiş olduğu bu oy Türkiye’de sağlamaya çalıştığı bir değişimi engellemiş olur" dedi.

 

“HÜKÜMET ETMEK SORUMLULUK İSTER”

Çakan, Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaretinde yaptığı konuşmasında temennilerinin biran önce hükümetin kurulması olduğunu söyledi. Hükümet olmanın çok büyük sorumluluklar istediğini belirten Çakan şunları söyledi: “Hükümeti kurmak için de hükümet kurulmaz bunu özellikle de belirtmek istiyorum. Çünkü hükümet olmak hükümet etmek çok büyük bir sorumluluk ister. Mevcut hükümetin, iktidarın, seçmen tarafından değiştirilme gereğinin duyulmasındaki hatalar giderilmeli, aksi takdirde vatandaşımızın vermiş olduğu bu oy Türkiye’de sağlamaya çalıştığı bir değişimi engellemiş olur.

 

“VATANDAŞ OYUNU NİYE BÖYLE VERDİ?”

Vatandaşımızın seçmenimizin isteği doğrultusunda hareket edilirken birilerinin vermesi gereken hesapları çekinmeden verebilme cesareti ve basiretinde de olması lazım. Bu değişiklik söz konusu değil ise bu seçimler neden yapıldı veya bu seçimler yapıldı vatandaş oyunu niye böyle verdi? O nedenle belirli konularda mutlaka ve mutlaka ilkeli hareket etmekte bu ilkelerden sapmadan ülkenin de önünü tıkamadan da dengeyi sağlamak gerekir, inşallah da bu dengeler sağlanacaktır”

 

“ŞOFÖR ESNAFININ YANINDAYIZ”

Şoför esnafının her zaman yanında olduğunu sorunlarını da iyi bildiğini belirten Çakan, “Şoför esnafımızı yakından tanıma fırsatını Belediye Başkanlığı döneminde bulmuştum. O dönemden itibaren şoför esnafına uzak durmadık, sorunlarını biliyoruz, yabancı da değiliz. Geçen gelişimde de seçimlerden önce de dile getirmiştim, şoför esnafımızın alın teri ile hak etmiş olduğu kazançların helal olduğunu ve bu helal kazanç ile alınması gereken bazı haklarda eksiklikler olursa bu konu ile ilgili olarak şoför esnafının derdinin bizim derdiğimiz olacağını beyan etmiştim. Arkadaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde paylaşmayı gelecek ile ilgili daha rahat hareket edebilmeleri konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmemde kararlı olduğumu belirtmek istiyorum. Bu ziyaret teşekkür ziyaretidir.

 

“SEÇİM ÖNCESİ NE DEDİYSEK SEÇİM SONRASI DA O”

Oy versin vermesin seçim öncesi konuşmalarımız ne ise seçimden sonra da aynı kalmak şartı ile teşekkürü bir borç biliyoruz. O dönem Zonguldak Milletvekili adayı olarak ziyaretlerimizi yapmıştık sağ olun Zonguldaklıların oyu ile her birinizin ayrı ayrı katkısı ile bugün Zonguldak Milletvekiliniz olarak karşınızda bulunuyoruz. Bize görev verdiniz, bizi milletvekili yaptınız demeden önce milletvekili olarak size hizmet edebilmek için bizi görevlendirdiniz, bu görevin bilincindeyiz. Omuzumuza yük verdiniz, bu yükün altında ezilmeyiz, bugüne kadar ezilmedik bundan sonra da ezileceğimizi sanmıyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve partimizin her kademedeki görevlisi dahil olmak üzere devletimizin, milletimizin bölünmez bütünlüğü başta olmak üzere birliğimiz bütünlüğümüz ülkemizin geleceği ile ilgili her türlü kararı alınırken sizler adına alınan o kararın 40’ı 40 yarar olarak alınacağını unutmayın” sözleri ile konuştu.

 

“KOALİSYON KURULSUN”

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ülkenin hükümetsiz kalmaması gerektiğini bu doğrultuda biran önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade etti. Seçim öncesi ziyaretinde de kendilerine bir takım sözler verdiklerini hatırlatan Oda Başkanı Civelek, “Sağ olun bizlere daha önceki dönemlerde de hizmetleriniz katkılarınız olmuştu. Biz size güveniyoruz. Sizler bizim ağabeyimiz olacaksınız Ankara’da” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)