CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, din görevlilerinin şehitlerin cenaze törenlerinde dua ederken, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve Kıbrıs şehitlerini unutmaması gerektiğine dikkat çekerken şöyle dedi:

 “Neredeyde her gün şehit haberlerinin geldiği acı ve karanlık dönem yaşıyoruz. İnşallah artık bu haberler bir son bulur. Ülke adeta yas evine dönmüş, bir çok ailemizin evine ateş düşmüştür.

Zonguldak son 9 ayda 8 evladını şehit verdi.  Ülke olarak ve Zonguldak olarak acıya doyduk. Geride bıraktığımız gün son yolculuğuna uğurladığımız şehit Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut`a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Bu vatan kolay kazanılmamıştır. Ortadoğu`nun bir çok ülkesinde sınırlar masa başında çizilmiştir, bu emperyalizmin onlara bir mirasıdır. Bu vatanın sınırları ise bu vatanın evlatları tarafından savaş meydanlarında, eşi görülmemiş bir mücadeleyle çizilmiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla, bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı, Ulusal Kurtuluş mücadelemizin başladığı, 19 Mayıs 1919 tarihi ve devamında verilen mücadelenin milli hafızamız için çok önemli olduğu unutulmamalıdır.

Gerideki bir çok kahramanın bu vatanın bugünlerinde hakkı ve emeği vardır. Verdiğimiz şehitlerimize cenaze törenlerinde bir çok vatandaşımızın dikkatini çeken bir hususu paylaşmak istiyorum. Din görevlilerinin şehitlerimizin cenaze törenlerinde dua ederken, bu toprakları vatan yapan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve Kıbrıs şehitlerimizi anmaması vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından yadırganmakta ve üzüntüyle karşılanmaktadır. Vatanı korumak ve kollamak için mücadele etmiş, hayatını feda etmiş kahramanların her biri çok değerlidir, hiç birini incitmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda devletin, cumhuriyetin görevlilerini ve din görevlilerini daha duyarlı olmaya davet ediyorum. PKK terörünü ve terörü destekleyenleri bir kez daha lanetlerken, şehit haberlerinin bir an önce son bulmasını diliyorum.”