Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen 3 gün sürecek olan Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinin ilk günü tamamlandı. 

 

SAĞANAK YAĞIŞA RAĞMEN

Devrim Bulvarı Amfi Tiyatro'da akşam sahne alan yerel Turkuaz Halk Müziği topluluğunun verdiği konseri sağanak yağışa rağmen sanat severler izlemeye devam etti.

Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşasa da şemsiye ve yağmurluklarla kendilerini korumaya çalıştı, Turkuaz Halk Müziği Topluluğunun seslendirdiği eserlere eşlik etti.

 

UYSAL’DAN TEŞEKKÜR

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sağanak yağışa rağmen amfi tiyatrodan vatandaşların ayrılmamasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Yürekten minnettarım. Bu yağmurda buna rağmen burada kaldınız, bizleri yalnız bırakmadınız, sizlere söz veriyorum bir daha sizleri ıslamayacağım. Biz her zaman gelecek nesiller, torunlarımız için çalışacağız dedik. Önümüzdeki yıl ıslanmayacaksınız, bu ıslanmayacağınız son şenliktir. Sizler herşeye layıksınız. Sizler için bu yağmurda bizi bırakmadınız bugünü asla unutmayacağım.  Ömrümün sonuna kadar Ereğli için Ereğli için çalışacağım. 24 Saat halkımızın güzelliği için geleceğimiz, yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

 

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ OLUYOR

Yarın açıklayacağı müjdeyi de amfi tiyatroda ıslanan vatandaşlara açıklayan Uysal sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Sizlere büyük müjdeyi vereyim, Karadeniz Ereğli’nin Devlet Hastanesi’nin eski yerleri üniversite kampüsü oluyor. Aslında bu müjdeyi yarın verecektim ama bu gece tüm hazırlıklar bitti Karadeniz Ereğli’ye yeni gelecek nesiller için Devlet Hastanelerinin bulunduğu alan üniversite kampüsü oluyor, Ereğli’ye hayırlı uğurlu olsun. Hizmetlerimiz bitmeyecek, durmayacağız. Bu güzel Ereğli, halkımız herşeyi hak ediyor”

Yerel değerlere önem verdiklerini ve yerel değer olarak gördüğü Turkuaz Halk Müziği Topluluğuna destek vermeye devam edeceğini belirten Uysal, topluluk ile fotoğraf çektirdi.

 

EGEMEN SEKMEN KONSERİ

Etkili olan yağış amfi tiyatronun bir bölümünün de dağılmasına neden oldu. Sahneye 22.20 sıralarında çıkan ünlü sanatçı Egemen Sekmen, sevenlerine müzik ziyafeti sundu. Ereğlili olduğunu ve burada yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sekmen’e hayranları da alkışlarla karşılık verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)