Kdz.Ereğli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.




Kdz. Ereğli Belediyesi'nin organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya çok sayıda vatandaş darbe girişimlerine tepki gösterdi.

 


"VATANDAŞA KURŞUN ATTI, TANKLARLA ÇİĞNEMEK İSTEDİ"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu burada yaptığı konuşmasında, ülkenin üzerindeki dolaştırılmak istenilen karabulutların yerini ümit veren, güzel günler gösterecek olan mavi gökyüzünün aldığını söyledi.

Türk halkının demokrasiye, vatanına, milletine ve askerine aşık olduğunu belirten Madenoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Şerefli, onurlu, geçmişi destanımsı bir orduya sahibiz. Bu ordumuzun içerisinde maalesef zaman zaman bir peygamber ocağı olan bu yuvaya ihanet eden, vatanına, mesleğine, arkadaşlarına, milletine ihanet eden gruplar çıkabiliyor. Arzumuz ve gönlümüz bunların hiç çıkmaması ama maalesef geçtiğimiz günlerde böyle bir hain çete yurt dışından, değişik mihrak ve odaklardan aldığı emirlerle sınırlarını, vatandaşlarını koruması gereken bir yapıya sahip olan bu güzel ocağın içerisinde bir grup insan çıktı ve bizlere, vatandaşımıza, silah arkadaşlarına, polisimize, karşısına kim çıkarsa ona kurşun attı, tanklarla onları çiğnemek istedi. Bilmiyordu ki karşısında demokrasi, vatan, hürriyet aşığı birlik ve beraberliği susamış, devletini, hükümetini, cumhurbaşkanını, bakanını seven insanların varlığını hesap edemediler. Sert bir kayaya çarptılar bu kaya da aziz milletimizdi. Biz vatanımızı, hürriyetimizi, bağımsızlığımızı aziz milletimize emanet ediyoruz sonra bizim bağrımızdan çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine emanet ediyoruz. Ne hazindir ki ordumuz ile polisimizi karşı karşıya getirme ihaneti de gösterdiler"

 

"ASKERİMİZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da darbe girişimine karşı halkın dik bir duruş sergilediğini, tek ses ve tek yürek davrandığını söyledi. Ülkeyi kan gölüne döndürmeye çalışan bir grup bölücü örgütlenme yapısının Türk askerini temsil etmediğini vurgulayan Uysal, "Askerimiz bizim gözbebeğimizdir. Askerimize güveniyoruz, askerimiz demokrasi nöbetinde. Bizim askeri kurumumuz adı gibi en büyük askerdir. Nöbetimize devam edeceğiz.

 

"AFFINIZA SIĞINIYORUM"

İşleri düzeltiliriz hiç merak etmeyin. Bugünlerde eksik kalmış olduğumuz hizmetlerimiz olabilir, yapamamış olabiliriz, özür dilerim, affınıza sığınıyorum ama bunları telafi edeceğiz. Bir özür de araçlarımız tabiki bu programı planlı değil. Araçlarımız şehir içerisinde geziyorlar, kornalar çalıyorlar, hastası olanlarımız var, yaşlıları olanlar var, işe gidecek olanlar var, korna sesinden rahatsız olanlar var, affetsinler bizleri, haklarını helal etsinler. İnşallah bu günler geçecek. Ben yine belli bir saatten sonra korna çalmamalarını rica ediyorum ama gündüzleri yapsınlar. Bir duygu seli" dedi.

 


ENGELLİLER DE DEMOKRASİ NÖBETİNDE 

Demokrasi nöbeti tutulan alana gelen çok sayıda engelli vatandaşın adına konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu, ülkede son yıllarda gurur duyulacak işlere imza atıldığını belirtti.

 


KATILIM YÜKSEK

Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, engellilerin demokrasi nöbeti devam ediyor.

 





Küçük kızın okuduğu şiir alanı dolduranlar tarafından alkışlandı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)