Karadeniz Ereğli’de bazı siyasiler ve sivil toplum kuruluşları İstanbul’daki terör saldırısına tepki gösterdi.

 

Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Önder Öner, son dönemde artan terör saldırılarına tepki gösterdi.



“Hangi örgüt olursa olsun, arkasında kim olursa olsun, ne amaçla yapılıyor olursa olsun bu bombalama olaylarının planlayıcılarını, yaratıcılarını, piyonlarını şiddetle, tüm varlığımızla kınıyoruz, lanetliyoruz” diyen Öner, terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Yaşanan süreçte kaçarak ve korkarak davranmayacaklarını belirten Öner şunları söyledi:

“Bu duygular bizleri nefrete sürüklemeden içimizdeki bireysel dünyamızın kelepçelerini, duvarlarını yıkmalı, varlığımıza, benliğimizi özgürleştirmenin yollarını açmalı, ülkemize ve insanlarımıza sahip çıkma irademizi bileyip, güçlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm toplumu daha fazla geç olmadan tek yürek halinde teröre karşı çok güçlü tepki vermeye çağırıyoruz.

 

“ENDİŞEYİ KATLAYARAK ARTIRMAKTA”

Mayıs 2013 Reyhanlı’da 52 kişi, Temmuz 2015 Suruç’ta 34 kişi, Ocak 2016 İstanbul Sultanahmet’te 11 kişi, Ekim 2015 - Şubat ve Mart 2016 Ankara’da 3 ayrı yerde 168 kişi ve en son dün İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalama olaylarında 5 kişi olmak üzere toplam 270 kişi hayatını kaybetmiştir. 500 civarında vatandaşımız yaralanmış, sakat kalmıştır. Ayrıca yine aynı dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terör olayları neticesinde neredeyse her gün sivil halktan çocuk, kadın, erkek ölümleri ile güvenlik kuvvetlerimizden şehitler gelmesi de yüreğimizde ki üzüntüleri, öfkeyi, acıyı ve endişeyi katlayarak artırmaktadır.

"NEDEN BU ÖLÜMLER?”

Yüksek sesle soruyoruz, neden bu ölümler? Nasıl oluyor da böylesine büyük ölümlere neden olan katliamlar yaşanıyor? Bu olayların arkasında kimler var? Niçin bizim ülkemiz bu hale geldi? Ülkenin güvenlik, istihbarat teşkilatları nasıl oluyor da bu olaylara engel olamıyor? Başlayan soruşturmalar nasıl oluyor da aylardır devam ediyor ve sorumluları bağlantıları belirlenemiyor, yakalanamıyor? Sorumlular nasıl oluyor da hiçbir şey yokmuş gibi davranarak sadece demeçler vermekle yetinebiliyor? Bizler ülkemizin son 3 - 4 yıldır komşumuz olan Orta Doğu ülkelerinin iç işlerine karışılmasının, yanlış politikaların bu olayların en önemli nedenleri olduğunu görüyoruz.

Bizler, ülkemizin yurttaşları, bu ülkede özgür ve can güvenliği içinde yaşanmasını arzu edenler olarak, Ülkemizin kesinlikle bu yaşananları hak etmediği inancıyla terörle yaşamaya kesinlikle alışmayarak sonuna kadar karşı çıkıp tepki vereceğimizin bilinmesini, Acilen tüm gerçekleştirilen yanlış politikaların düzeltilmesini, Ülkemizin kurucusu eşsiz lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ ilkesine uyulmasını, başka ülkelerin iç işlerine karışılmamasını, Tüm terör olaylarından sonra getirilen yayın yasaklarının kaldırılıp, soruşturma ve araştırmaların şeffaf şekilde yapılmasını, Bombalama olaylarında süren soruşturmaların sonuçlarının veya gelinen aşamanın kamuoyuyla paylaşılmasını, görevlerini layıkıyla yapamayan İçişleri, Milli İstihbarat Başkanı, Emniyet Genel Müdürünün derhal istifa etmesini, hükümetin çok acilen bir daha benzer olaylar yaşanmaması için alacağı tedbirleri ortaya koymasını istiyoruz”

 


(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)