Kandillililer bir kez daha biraraya geldi. Kandilli’de biraraya gelme  kararları ile günler öncesinden organize olanlar, buluşma günü olan 17Ekim 2015 Cumartesi günü büyük bir şok ve hayal kırıklığı yaşadılar.

Ereğli dışından da bu toplantıya gelen Kandillililer, Kandilli’ye gitmek için yola çıktıklarında Köseağzı’ndan geçiş olmadığını öğrenince, Keşkek Köyü üzerinden geçen eski yolu kullanmaya kalktıklarında  yine “geçiş yok” ile karşı karşıya kaldılar. Kandilli’de ulaşabilmek için yeniden Ereğli’ye dönen, Zonguldak yolu üzerinden Gökçeler’e ve buradan da eski yollardan geçerek Kandilli’ye ulaşan ve burada TTK Armutçuk Müessesesi’nin misafirhanesinde eski arkadaşları ile buluşanlar “bu yolların ulaşıma kapalı olması kimin ayıbı?” sözleriyle tepkilerine ortaya koydular. Köseağzı yolunun Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ve eski yolun da Özel İdare’nin sorumluluğunda olduğunu öğrenen Kandillililer, “Zonguldak’a hayat veren Uzun Mehmet’in taşkömürünü bulduğu bölgenin yolu ulaşıma kapalı ise yazıklar olsun” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.



Öte yandan Kandilli misafirhanesinde Armutçuk Özel İlkokulu’ndaki öğretmenleri Ersel Turan ve Günay Erdem ile biraraya gelen Kandillililer bol bol hatıra fotoğrafı çekip, yeni adı Madenci olan okulun sınıflarını gezip, mezuniyet defterlerindeki fotoğraflarına ulaşmaya çalıştılar. Kandillililer önümüzdeki 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı’nda yeniden buluşma sözü vererek ayrıldılar. 

KONUYLA İLGİLİ YORUMU OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ;
www.ereglionder.com.tr/nankorler-makale,5294.html