Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili açıklamada bulundu.



 

Firmalara “Talep için başvurun” çağrısında bulunan Sarsık’ın açıklaması şöyle:

 

“Bölgemiz için kalkınmanın anahtarı olduğunu her fırsatta dile getirdiğimiz ve hayata geçmesi için çok çaba gösterdiğimiz 607 hektar büyüklüğündeki; Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen Filyos Endüstri Bölgesi’nde artık yatırımcılar için taleplerin toplanma aşamasına yani sona gelindi. Yüksek ve orta teknolojinin üretilmesi planlanan bölgede yer alacak üretim sektörleri; makine, elektrikli teçhizat, motorlu kara taşıtları, römork, yarı römork ve diğer ulaşım araçları imalat sektörleri olarak belirlenmiştir. Ayrıca eczacılık ürünleri, tıbbi ve dişçilik ürünleri, silah ve mühimmat, hava taşıtları ve uzay araçları, bilgisayar, elektronik ve optik ürünlerin imalatı da bölgede yer alması muhtemel faaliyet arasında yer almaktadır.

 

Endüstri Bölgemizin alt yapı projelerinin hazırlanması için gerekli olan yatırımcılara tahsis işlemleri başlayacağından konu ile yatırımcı olarak ilgilenen firmalara ait ön bilgilerin 13 Şubat 2018’e kadar Odamıza ya da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’ne  [email protected] adresinden iletilmesi gerekmektedir.

 

Artık Filyos Endüstri Bölgesi’nde sona gelmek üzereyiz. Bu vesile ile Filyos Endüsti Bölgesi’nin ilanından bu aşamaya gelmesinde destekleri olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.”