Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Genel Merkez, Armutçuk Şubesi ve Armutçuk’taki 13 işyeri temsilcisi, TTK Armutçuk Müessesesi yöneticileri ile birlikte hem kahvaltı yaptı hem de genel sorunlarını görüştü.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, şube yöneticileri ve 2’si yerüstü olmak üzere toplam 13 işyeri temsilcisi, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir başta olmak üzere TTK yöneticileri ile önce birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından ise TTK Armutçuk Müessesesi’ndeki genel sorunlar işyeri temsilcileri tarafından işçilerden gelen talepler olarak sorunlar başlığı altında anlatıldı. En başta duş alanlarını soğukluğundan yakınan işyeri temsilcileri, bazı işçilerden duş suyunun kaşıntı yaptığı yolunda şikayetler geldiğini, ana yollardaki dizel motorların çok fazla duman çıkarıp nefes alınamayacak durumda rahatsızlık yarattığını, panolardaki ecza dolaplarının yetersiz olduğunu ifade ettiler.



Sendikacılar ve işveren temsilcileri her türlü sorunu birlikte paylaşarak aşma konusunda karşılıklı anlayışın önde olduğunu vurgulayarak, anlatılanlara da çözüm bulunacağını belirttiler.


GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Armutçuk Şube Başkanı Ali İşitmez, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, sendikacılar ve işyeri temsilcileri daha sonra sahilde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

(Haber: Eyüp Bektaş)