Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle ilçeye bağlı Göbü köyünde bazı ev ve iş yerleri ile bir camiyi su bastı. Köydeki 4 köprü ile bazı tarım arazileri ve mezarlar da su baskınından zarar gördü. 

Göbü Deresi'nin taşması nedeniyle sahil güzergahındaki karayolunda hasar oluştu, elektrik direkleri devrildi.

Köy muhtarı Musa Güçlücan, yaptığı açıklamada, her sağanaktan sonra köylerinde su baskınlarının yaşandığını söyledi.

Caminin önündeki köprünün moloz yığınlarıyla tıkanması sonucu derenin taştığını anlatan Güçlücan "Camimizin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İstinat duvarları yıkıldı. Ayrıca 4 köprü ile bazı mezarlar ve tarım arazileri de zarar gördü" dedi.

Evini su basan Emine Sarı da su seviyesinin zemin kattaki evlerinin penceresinin önüne kadar çıktığını, seli görünce büyük panik yaşadıklarını dile getirdi.

Evden kaçarak güvenli bir yere gittiklerini aktaran Sarı, eşyalarının büyük oranda zarar gördüğünü belirtti.



- Sele kapılan imamı eşi kurtardı

Göbü Köyü Merkez Cami İmamı Celalettin Akyol ise eşiyle su baskını yaşanan camide temizlik yapmak için evlerinden çıktılarını söyledi.



Yürüyerek camiye gittikleri yolda yaşanan çökme nedeniyle dengesini kaybederek taşan derenin yol açtığı sel sularına kapıldığını belirten Akyol "Şans eseri bir ağaca tutundum. Eşim de beni bulunduğum yerden çekerek kurtardı. Su daha şiddetli gelseydi kesin sürüklenirdim. Eşimin sayesinde kurtuldum" diye konuştu.

Tülay Akyol da eşinin sel sularına kapılmasıyla büyük korku yaşadığını ancak onu kurtarmayı başardığını kaydetti.

(Haber: Anadolu Ajansı)