Suriye'nin Bukmal kentindeki çatışmalarda evleri kullanılamaz hale gelince Irak’a sığınan ve buradaki evleri de bombalanan Alhammadi Ailesi sığındıkları Türkiye’de önce İstanbul’a ardından da Ereğli’de yaşamlarına devam ediyor.

 

FIRIN SAHİBİ SAHİP ÇIKIYOR

İstanbul Ekmek Fırınında yardım ederek kazandığı harçlıklar ile ailesine bakan 15 yaşındaki Abdullah Alhammadi, abla ve ağabeyleri için ise iş arıyor. Aylık 150 TL’ye kiraladıkları evde yaşama sıkı sıkıya tutunduklarını belirten Abdullah Alhammadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye halkına gösterdiği hassasiyetten ötürü Türk halkına da misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.

 

İKİ EVİ DE BOMBALANDI

Abdullah Alhammadi gazetecilere yaptığı açıklamasında, Suriye’de meydana gelen savaşın ardından evlerinin zarar gördüğünü ardından sığındıkları Irak’ta da Esed Güçlerinin evlerini bombaladığını belirterek, “Bu bombalamada ailemizden 2 kişiyi kaybettik ardından da Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yaptık. Bir süre İstanbul’da yaşadık ardından da yolumuz Zonguldak’ın Ereğli ilçesine düştü. Benim ablam ve kız kardeşim evlere temizlik için gidiyor onlar da harçlık alıyor ben de harçlığım ile ailemize bakıyoruz. Bizim istediğimiz sadece iş, bize iş verilirse biz yaşamımıza mutlu olduğumuz burada devam edeceğiz” dedi.

39 Yaşındaki Anne Iman Alhammadi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükran duyduklarını Suriye başta olmak üzere pek çok ülkede kendisinin büyük bir lider olarak görüldüğünü belirtti.

 

“AİLE ÇALIŞARAK KAZANMAK İSTİYOR”

Küçük çocukların fırına gelerek ekmek istediklerini kendilerinin de yardım olması amacıyla ekmeklerden ücret almadığını belirten İstanbul Fırını Sahibi Mesut Özbay, “Bir gün 17 yaşındaki Abdullah geldi borcumuz var ben size yardım edeyim , param yok, sıkıntımız var dedi. Biz de Abdullah’a yardımcı olmak için ufak tefek işler veriyoruz o işleri yapıyor harçlık veriyoruz. Market alışverişinde de yapmak istiyoruz ama geri kaçıyor aile istemiyor, çalışarak almak istiyor, belirli süre önce sobaları yoktu, soğuktu ev, aile zor durumdaydı şimdi biraz daha iyiler. 14 kişi kalıyorlar, burada kalan bazı ağabeylerini göstermiyorlar, korkuyorlar akrabaları var Esad onları öldürür diye korkuyorlar” ifadeleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)