Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, bugün de ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdürdü. Partisinin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın da eşlik ettiği Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ilk olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Mustafa Aslan’ı ziyaret etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğüne geçen Çaturoğlu ve Çakır, burada Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile bir süre görüştüler. Görüşmenin ana konusu, özellikle Karadeniz Ereğli’de büyük mutluluk yaratan eski Devlet Hastanesi arsası ve arsa üzerindeki 6 adet binanın BEÜ’ye kesin tahsisi konusuydu. Milletvekili Çaturoğlu, söz konusu tahsisin Karadeniz Ereğli İlçesi ve BEÜ için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, bu konuda emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti. Çaturoğlu, bürokrasiye takılmaması adına tahsis belgesini Rektör Özer’e elden teslim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Özer de konuşmasında, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Ereğli İlçemize ve Üniversitemize hayırlı olsun. Ereğli’de bir fakülte daha açılmasının önü açılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
Çaturoğlu, Rektör Özer’i ziyaretinin ardından ise partisinin Çaycuma İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililer ve vatandaşlarla sohbet etti.