Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan “Gaziantep’teki hain terör saldırısında 54 masum insanımızı kaybettik. Ülkemizin başı sağolsun… Belediye-İş olarak; bu hain terör saldırısını nefretle kınıyoruz” dedi.
Atayan, hain terörün insanların en mutlu, en sevinçli ve de en korumasız anını seçtiğini; alçak teröristlerin bir kına gecesine canlı bomba saldırısı düzenlediğini, bu aşağılık saldırıda çoğu çocuk 54 vatandaşımızın hayatını kaybedip çok sayıda vatandaşımız da yaralandığına dikkat çeken açıklaması şu sözlerle devam etti:

Bir kına gecesini seçerek ne kadar hain, acımasız ve insanlıktan nasibini almamış olduklarını bir kez daha gördüğümüz bu mahluklar, çocukların ve kadınların arasına bir başka çocuğu canlı bomba olarak göndermişler ve belki de o kına gecesinde eğlenmesi ya da bir parkta oyun oynaması gereken bu çocuk da kendini patlatarak onlarca masum insanımızın hayatına kastetmiştir. Bu denli canileşebilen terör; ülkemizde nefreti, kaosu ve iç çatışmayı hakim kılmak istemektedir.

Bizleri en derinden yaralayan ve tarifsiz bir acı veren bu hain saldırıdan ülke olarak çıkarmamız gereken dersler bulunmaktadır. Bu noktada; terör herkes tarafından kesin bir dille lanetlenmeli, ülkemizde herkesi kucaklayarak iç huzuru sağlayacak adımlar atılmalı ve bunlar bir an önce hayata geçirilmeli, en önemlisi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışından yola çıkılarak hareket edilmelidir.

Terörün ve iç çatışmaların komşularımızı getirdiği durumu gözler önüne getirerek; farklılıkları ortadan kaldırmalı, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklamalı ve gerçekten “bir” olmalıyız. Gün; ayrışma ve ötekileştirme günü değildir, gün; hiç kimsenin kendisini ayrı hissetmediği eşit ve barış içinde yaşanan bir Türkiye olma günüdür.

Belediye-İş olarak; bu hain terör saldırısını nefretle kınıyor ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.