Erdemir’den gündüz vardiyasından işten çıkan sendikaya üye işçiler otobüslerle Hamzafakıhlı Köyünde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika önüne gelerek slogan attı.

 

SÜREÇTE GERGİNLİK YAŞANDI

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan burada yaptığı konuşmasında bir süredir firmada örgütlenme çalışması yürüttüklerini belirterek, “Geçtiğimiz haftada arkadaşlarımızın yoğun bir üyeliği söz konusu oldu. İşveren yetkileri ile çalışan arkadaşlar arasında örgütlenme sürecinde gerginlik yaşandı. Bu gerginliğin sürecinde de 20 arkadaşın iş akidi fesih edildi” dedi.

 

“YETERLİ SAYIYA İKİ KATIYLA ULAŞTIK”

Erdemir işçisinin işten çıkarılan ve çalışan işçilere destek vermek amacıyla geldiğini ifade eden Ercan şunları söyledi: “İçerideki arkadaşlara işveren tarafından yoğun bir baskı uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde biz yetki tespit müracaatı için yeterli sayıya iki katıyla ulaştık. Yetki tespit yazısını Bakanlığa gerekli müracaatı yaptık, süreç sürüyor.

 

“BİZİ YILDIRAMAYACAK

Hiçbir şey bizi yıldıramayacaktır. İşçilerin üyeliklerini geri çekmeleri konusunda söylemde bulunanları tespit ettik, bunun ile ilgili suç duyurusunda da bulunacağız. Anayasal çerçevede demokratik hakkımızı sonuna kadar arayarak bu uygulamayı yapanlara devletimiz kanunumuz gereken cezayı verecektir”

 

“İŞVEREN BİZLERİ UYARDI”

Baskı ve işçi kıyımı devam etmesi durumunda gerekirse fabrika önünden ayrılmayacaklarını kaydeden Ercan, eylemlerin artarak sürdürüleceğini ifade etti. Sendikaya üye olduğu gerekçesi ile işten çıkarıldığını belirten 6 yıllık işçi Selahattin Esen Gümüş, “Bize işveren sendika üyeliğimizi geri çekmemizi istedi, bizleri uyardı. Bizler de çekmeyeceğimizi, kanunen işyerinde sendikanın olmasını istedik. İşten çıkarıldık, herkesin çoluk çocuğu var ve herkes korkuyor” dedi.

Ağır sanayide çalışmalarına rağmen sosyal hakları bulunmadığını belirten Zeki Durgut da işten çıkışların devam edeceğini ileri sürdü.

 

TAT METAL’DEN YAZILI AÇIKLAMA

Slogan atan işçiler bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken Tat Metal Çelik Sanayi firması da yönetim kurulu adıyla gazetecilere yazılı basın açıklaması dağıttı.

Açıklamada, “Şirket politikamız çerçevesinde bizler TAT Metal Ailesi olarak çalışanlarımızın çalışma ve yaşamı için tüm özverimizle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. 1986 Yılında bugüne hızla büyüyen bölge ve ekonomisine katkı sağlayan bir şirketiz. Bu noktaya çalışanlarımızla beraber omuz omuza geldiğimizin bilincindeyiz. Bugünden sonar da bu böyle devam edecektir. Tat Metal tüm fertleriyle bir ailedir, bu büyük aileyi koruyup kollamak hepimizin görevidir. Her ne şartta olursa olsun ailemizin her bireyinin iyi olması bizim için önemlidir. Şirket politikamız çerçevesinde sunulan imkanlar dahilinde kabul gören her çalışanlarımız ailemizin bir ferdi olarak aramızda yer alacaktır. Unutulmamalıdır ki Tat Metal ailesi birlikte büyüyecektik”








(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)

(HABERİN
 VİDEOSU BİRAZDAN)