Bir termik santralde kadro ve ücret artışı talebiyle eylem yapan işçiler ile çalıştıkları taşeron firmanın sözleşmesi feshedildi.

 

Kilimli ilçesinde bir termik santralde taşeron firmada çalışan ve asgari ücretlerdeki artışların maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem yapan işçilerin çalıştığı firmanın sözleşmesi feshedildi, işçilerin ise maaşları, ihbar ve kıdem tazminatları ödenerek işlerine son verildi.

 

EYLEME DEVAM KARARI

Çatalağzı beldesinde bir termik santrali işleten şirket, 138 işçinin çalıştığı taşeron firmanın sözleşmesini feshetmesinin ardından tüm işçileri maaş alacakları, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödeyerek işten çıkardı. Santral önünde bekleyen işçiler, kadroya geçirilene kadar eylemlere devam etme kararı aldı.

 

"YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

İşçilerden Okan İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, termik santrali işleten şirket tarafından taşeron firmanın sözleşmesinin feshedildiğini öğrendiklerini belirterek, "Taşeron firmanın sözleşmesinin feshedilmesine rağmen eylemimize devam edeceğiz. Kadroya geçirilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" dedi. 

 

"TAZMİNATLARIMIZI YATIRMIŞLAR"

Olcay Güneş ise "Firmamıza iş akitleri fesih olacağına dair ihtar geldi. Tazminatlarımızı yatırmışlar. Yarın iş akitlerimiz feshedilecek. Burada herkesin aradığı sadece hak ve ekmek mücadelesi. Mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Vural Olcay da işten çıkarılmalarına rağmen haklarını aramaya devam edeceklerini, eylemlerini kadroya geçene kadar sürdüreceklerini kaydetti. 

Kilimli ilçesinde bir termik santralde çalışan taşeron işçileri, 19 Şubat'ta kadroya alınmak ve asgari ücretlerdeki artış maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem başlatmıştı. 

 

(Anadolu Ajansı)