AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, FETÖ askeri darbe girişimini protesto eden balıkçı tekneleri ve yatların yer aldığı etkinliğe katıldı, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

 

- "Biz halkımızın isteği doğrultusunda darbecilerin cezalandırılmasını arzu ediyoruz. İdam cezası meclise geldiğinde idam cezasına 'evet' diyeceğiz"

 

- "Amacımız terör örgütünün içinde bulunan yardım ve yataklık yapanları temizlemek. Tamamen temizlenir mi? Temizlenmez, çünkü çok gizli bir örgüt. Bir kısmı gene kalır ama en aza bunları indirmek lazım. OHAL'de bunun için çıktı. Vatandaşlarımıza OHAL'in hiçbir zararı yoktur"

 

 Kdz.Ereğli'de Türk bayrakları ile donatılan balıkçı tekneleri ve yatlar denizde tur atarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimi protesto etti.

 

MİLLETVEKİLİ VE İLÇE BAŞKANI BALIKÇE TEKNESİNDE

Bozhane Limanından denize açılan çok sayıda balıkçı teknesi ve yat Türk bayrakları ile sahil şeridinde slogan ve korna eşliğinde tur attı. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlikte AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz, balıkçı teknesinde tur attıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

 

"ŞEHİT SAYIMIZ ARTACAK"

Halkın darbe teşebbüsünde bulunanlara en ağır cezanın verilmesini istediğini anlatan Çaturoğlu, "Çünkü milletin canı yandı. Şehitlerimiz var. Binden fazla yaralı var bunların büyük bir kısmı da ağır yaralı muhtemelen şehit sayımız daha da artacak. Bu darbecilerin en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyor. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız ile bu konuyu konuştular. Eğer bu meclise gelirse üzerinde de uzlaşma olursa, meclisten bu idam cezası çıkar. Cumhurbaşkanımız meclisin bu kararını onaylayacağını ifade etti. Biz halkımızın isteği doğrultusunda darbecilerin cezalandırılmasını arzu ediyoruz. İdam cezası meclise geldiğinde idam cezasına 'evet' diyeceğiz" dedi.

 

 

"KEFENİMİZİ GİYDİK YOLA ÇIKTIK"

"O gece biz kısa bir değerlendirme yaptık, 'nasıl bir tavır alalım?' diye. İlçe Başkanımız ile bir aradaydık, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte karar verdik. 'Saklanmamıza gerek yok, lafa geldiği zaman kefenimizi giydik yola çıktık diyoruz şimdi o sözü doğrulatmanın zamanı gelmiştir' dedik ve çıktık yola. Partiye gittik, ben yüz bin kişiye mesaj çekerek, 'bayrakları alarak partiye gelin' diye. Diğer siyasi partilerin genel başkanlarından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önce o yaptı açıklamayı daha sonra diğerlerinden geldi, 'bütün partiler iştirak edebilirler' diye. Bu sefer ikinci bir mesaj çektik, mesajlarda büyük bir kalabalık oluştu, emniyete gittik. Cenabı Allah bir daha göstermesin böyle bir durumu"

 

MİLYONLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile milyonlarca insanın sokağa dökülerek tankların, silahların, bombaların önüne atladığını kaydeden Çaturoğlu, "İnşallah bu saatten sonra herşey daha da güzel olacak. Türkiye'nin önü açıktır ve ülkemiz ivme kazanacaktır. Amacımız terör örgütünün içinde bulunan yardım ve yataklık yapanları temizlemek. Tamamen temizlenir mi? Temizlenmez, çünkü çok gizli bir örgüt. Bir kısmı gene kalır ama en aza bunları indirmek lazım. OHAL'de bunun için çıktı. Vatandaşlarımıza OHAL'in hiçbir zararı yoktur" ifadelerine yer verdi.

 

 

UYSAL, SAHİLDEN SELAMLADI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal da amfi tiyatronun bulunduğu alandan balıkçı tekneleri ile yatları selamladı. Sahil şeridinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Uysal, halk ile fotoğraf çektirdi, sorunlarını dinledi.

 



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)